Tűz pusztít Izrael-szerte a szélsőséges meleg miatt

Több száz házat kellett kiüríteni, miután a forróság elérte Izraelt és tüzeket okozott az egész országban. A hőmérséklet és az elektromos áram fogyasztás is rekordokat döntött.

A nagy meleg pusztító tüzeket idézett elő Izraelben szerdán. A rendőrség több száz otthonból evakuálta az ott lakókat. A kiürített házak közül 15 fel is gyulladt, írja a jpost.com.

Kora délután tört ki tűz Jeruzsálem Malha negyedében egy parkolóban, ahol 10 autó gyulladt meg. 45 perc múlva a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tűz tovább terjedését a közeli növényzetre és az épületekre.

A Jeruzsálem közelében lévő Aderet és Roglit nevű telepet, illetve a ciszjordániai Shavei Shomront evakuálni kellett, mert a tűz elérte a lakóházakat is. A lángokat végül megfékezték mindhárom településen.

A Tel Aviv közelében lévő Ramat Pinkason is kigyulladt 5 ház. A rendőrség és a tűzoltóság mentette ki az embereket, és oltotta a tüzet.

Haifán is hatalmas tüzek pusztítottak, a Technion-Izrael Technológiai Egyetem közelében. Az intézet kampuszáról evakuálni kellett a diákokat. Ezen kívül Izrael számos más településén ütött ki tűz.

A katasztrófát az országban tomboló forróság okozza. Délben érte el a hőmérséklet a csúcspontot, egyes városokban 50 fok volt a középhőmérséklet. Délután 5 körül kezdett enyhülni a meleg, a tűzoltóság is körülbelül ekkorra tudott úrrá lenni a helyzeten.

A jelentések szerint több mint 120 embert szállítottak kórházba szívrohammal, kiszáradással, ájulással vagy kimerüléssel. Közülük heten enyhe füstmérgezést is kaptak, egy 8 éves kisfiút súlyos állapotban szállítottak kórházba szívrohammal. Később stabilizálták az állapotát.

Az elektromos áram fogyasztás rekordot döntött, 13521 megwattot használt az ország az Izraeli Elekromos Művek szerint.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp