Tűz pusztít Izrael-szerte a szélsőséges meleg miatt

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Több száz házat kellett kiüríteni, miután a forróság elérte Izraelt és tüzeket okozott az egész országban. A hőmérséklet és az elektromos áram fogyasztás is rekordokat döntött.

A nagy meleg pusztító tüzeket idézett elő Izraelben szerdán. A rendőrség több száz otthonból evakuálta az ott lakókat. A kiürített házak közül 15 fel is gyulladt, írja a jpost.com.

Kora délután tört ki tűz Jeruzsálem Malha negyedében egy parkolóban, ahol 10 autó gyulladt meg. 45 perc múlva a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a tűz tovább terjedését a közeli növényzetre és az épületekre.

A Jeruzsálem közelében lévő Aderet és Roglit nevű telepet, illetve a ciszjordániai Shavei Shomront evakuálni kellett, mert a tűz elérte a lakóházakat is. A lángokat végül megfékezték mindhárom településen.

A Tel Aviv közelében lévő Ramat Pinkason is kigyulladt 5 ház. A rendőrség és a tűzoltóság mentette ki az embereket, és oltotta a tüzet.

Haifán is hatalmas tüzek pusztítottak, a Technion-Izrael Technológiai Egyetem közelében. Az intézet kampuszáról evakuálni kellett a diákokat. Ezen kívül Izrael számos más településén ütött ki tűz.

A katasztrófát az országban tomboló forróság okozza. Délben érte el a hőmérséklet a csúcspontot, egyes városokban 50 fok volt a középhőmérséklet. Délután 5 körül kezdett enyhülni a meleg, a tűzoltóság is körülbelül ekkorra tudott úrrá lenni a helyzeten.

A jelentések szerint több mint 120 embert szállítottak kórházba szívrohammal, kiszáradással, ájulással vagy kimerüléssel. Közülük heten enyhe füstmérgezést is kaptak, egy 8 éves kisfiút súlyos állapotban szállítottak kórházba szívrohammal. Később stabilizálták az állapotát.

Az elektromos áram fogyasztás rekordot döntött, 13521 megwattot használt az ország az Izraeli Elekromos Művek szerint.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp