14 millió dolláros kártérítést kaphat egy zsidó nő egy neonáci oldaltól

Egy amerikai zsidó nőt zaklatott a weboldal hónapokon át, kiadták a telefonszámát, címét, fotókat raktak ki róla és a 12 éves fiáról, amelyet az auschwitzi koncentrációs tábor fotójára retusáltak.

„Bárcsak meghaltál volna a holokausztban”, üzenték a zaklatók Tanya Gershnek, és amikor néha felvette a telefont, csak fegyverek ropogását hallotta. A zsidó nőnek a munkáját is fel kellett függesztenie, mert nem akarta kellemetlen helyzetnek kitenni a klienseit, írja a hvg.hu.

A trollok azt állították, hogy a nő igaztalanul kérte számon az egykor szintén a városban élő nacionalista Richard Spencer anyján, Sherry Spenceren a fia tetteit.

A Daily Stormer nevű neonáci weboldal közzétette Gersh nevét, lakcímét és egyéb elérhetőségeit, valamint képeket róla és a 12 éves fiáról – az auschwitzi koncentrációs tábor fotójára retusálva, és az olvasókat arra biztatta, hogy lépjenek kapcsolatba a nővel. A weboldal úgy érvelt, hogy a kommenteket a szólásszabadság joga védte.

Egy amerikai bíró most 14 milliós kártérítés megfizetésére kötelezné a neonáci weboldal kiadóját, miután az trollhadsereggel vett célba egy zsidó nőt és a családját. A kártérítés mellett a Daily Stormer kiadójának el kell távolítania az összes posztot, amelyben arra biztatta az olvasóit, hogy lépjenek kapcsolatba a nővel.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp