Most a melegek „átnevelésével” verte ki a biztosítékot az izraeli oktatási miniszter

A korábban a vegyesházasságokat a holokauszthoz hasonlító Rafi Perec most a melegek heteroszexuálissá való „átneveléséről” értekezett. Netanjahu elhatárolódott saját miniszterétől.

„Úgy gondolom, lehetséges” – nyilatkozta Rafi Perec szombat este a 12 -es kereskedelmi tévécsatorna híradójának a melegeket heteroszexuálissá átnevelő, úgynevezett konverziós terápiákról. Perec – aki a szélsőjobboldali Zsidó Otthon (Habájt Hajehudi) párt vezetője – ezzel a kijelentésével azonnal hatalmas felháborodást keltett a liberális izraeliek körében.

Rafi Perec oktatási miniszter menesztését követelő tüntetők Tel-Avivban

Noha néhány órával később közleményt adott ki arról, hogy az irányítása alatti oktatási rendszer továbbra is elfogad minden izraeli gyermeket szexuális irányultságától függetlenül, de már késő volt: a kormány és az ellenzék köreiből is össztüzet zúdítottak rá.

Elsőként Amír Ohana igazságügyi miniszter, a Likud párt illetékes frakciójának vezetője ítélte el minisztertársa kijelentését vasárnap. „Nem a homoszexualitás, hanem a sötétség és az előítéletek igényelnek átnevelő terápiát” – bírálta Perecet Amír Ohana.

Vasárnap este az izraeli LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális)-közösség képviselői Tel-Avivban követelték Perec menesztését. Az LMBTQI-közösség képviselői mellett a középiskola-igazgatók szövetségének vezetője is távozásra szólította fel az oktatási minisztert, és Benjámin Netanjahu kormányfő is elhatárolódott nézeteitől. „Rafi Perec kijelentései elfogadhatatlanok, és nem képviselik kormányom álláspontját” – hangsúlyozta Netanjahu Twitter fiókjában közzé tett üzenetében.

Netanjahu alig egy hónapja nevezte ki Perecet az oktatási minisztérium élére Naftali Bennet helyére, aki új pártjával, az Új Jobboldallal (Hajamin Hahadas) nem jutott be a Kneszetbe az április 9-i választásokon, de az új miniszter már több alkalommal is közfelháborodást gerjesztett kijelentéseivel.

Néhány napja azzal borzolta a kedélyeket Izraelben és az egész világ zsidóságának körében, hogy „második holokausztnak” nevezte a zsidók és nem zsidók közötti vegyes házasságokat, elsősorban az Egyesült Államokban. „Elvesztettünk hatmillió zsidót ezen az úton a holokauszt óta” – mondta Perec. 

https://akibic.hu/2019/07/10/a-holokauszthoz-hasonlitotta-a-vegyeshazassagokat-egy-izraeli-miniszter/

Juval Steinic energiaügyi miniszter, a Likud politikusa erről a The Jerusalem Post című lapnak azt nyilatkozta, hogy az asszimiláció nem jelent kritikus gondot, továbbá abba kell hagyni az Egyesült Államokban élő zsidók lenézését. Hozzátette azt is, hogy nem minden zsidó határozza meg vallási alapon zsidóságát, hanem sokan kulturális, vagy történelmi módon élik meg azt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp