Magyar testépítőnő töténetét díjazták Izraelben

Nemes Jeles László az Oscar-díjas Saul fiát is abban a programban fejlesztette, mint ahol a most támogatott Csuja László és Nemes Anna  forgatókönyve is készült.

A Jámbor szörnyeteg című filmterve nyerte a jeruzsálemi Sam Spiegel International Film Lab forgatókönyv-fejlesztő workshop fődíját, vette észre a 24.hu.

A történet egy 34 testépítőről, Edináról szól, aki edzőjével, Ádámmal él és együtt készülnek a testépítő világbajnokságra, azonban egy különös férfi feltűnése mindent megváltoztat.

A Jámbor szörnyeteg 11 másik projekttel versenyzett, melyek között Brazília, Ghána, Írország, Lengyelország, Grúzia és Izrael filmkészítőinek tervei szerepeltek. A nyertes projektet a Sundance Filmfesztivál programozási igazgatója, Kim Yutani által vezetett zsűri választotta ki.

A női testépítésről szóló forgatókönyv olvasása fizikai élmény volt, amely befolyásolta a bicepszünket és más izmainkat, végül az elménkbe és képzeletünkbe költözött – mondta el a zsűri, hozzátéve, hogy a történet „kompromisszum nélküli, együttérző és merész”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp