Aranyat nyert a a magyar vízilabda csapat a Pánamerikai Maccabi játékokon

Véget ért Dél-Amerika legnagyobb zsidó sporteseménye július 14-én, ahonnan a Maccabi VAC sportolói több magyar sikerrel térnek haza.

A vízilabda csapat 18:16-ra győzte le Mexikót vasárnap, a játékok utolsó napján.

További magyar győzelem is született: Hajdu Péter futó ezüstérmet szerzett a MaccabiMan versenyben és korábban triatlonban bronzérmes lett. 65 éves Hajdu Péter fontos szerepet tölt majd be egyébként a budapesti Maccabi Európa Játékokon is, amely július végén kezdődik. A hosszútávfutó 10 nap alatt fut el Prágából Budapestre, hogy ezzel népszerűsítse a 15. Maccabi Európa Játékokat. Hajdu Péter 55 évesen kezdett futni, azóta 89 maratonon van túl. Számára fontos, hogy a futáson keresztül is kifejezze a zsidósághoz való kötődését, és ezzel is küzdjön az antiszemitizmus ellen.

És hogy mindezt miként bírja 65 évesen? Hajdu Péter azt állítja, hogy a sport mindenkit fiatalít, és nem érzi, hogy a kor előrehaladtával nehezebben bírná a terhelést. „Nyolc éve kezdtem futni, és még mindig fejlődöm. Nyáron a Maccabi Játékok mellett Ironman Európa Bajnokságra készülök, a célom, hogy a korosztályomban kvótát szerezzek és kijuthassak a hawaii VB-re”, mondja.

 

Hajdu Péter

A Pánamerikai Maccabi Játékokat négyévente rendezik meg Dél-Amerika valamelyik országában. A rendezvény célja a helyi zsidó közösségek megtartása, összekovácsolása a sportversenyek segítségével.

Idén Mexikó városban tartották a mérkőzéseket július 5 és 14 között. A versenyen Magyarország is képviseltette magát a diaszpóra számos más országa mellett.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp