Izraeli zászlóval felszerelt zsidó motorosok érkeznek a budapesti Maccabi Játékokra

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Egy nemzetközi motoros csapat is érkezik a hamarosan kezdődő budapesti Maccabi Játékokra, méghozzá Berlinből, a játékok előző színhelyéről.

A magyar sporttörténet eddigi legnagyobb nemzetközi sportrendezvényének tiszteletére egy nemzetközi motoros csapat érkezik Budapestre Berlinből, azaz a Maccabi Játékok előző helyszínéről, írja a mazsihisz.hu.

Az öt különböző országból verbuválódott, tizenkét fős csapatot Horváth József, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) alelnöke, és a Maccabi VAC korábbi elnöke vezeti. A motorosok július 23-án indulnak, és július 30-ra, a nyitóünnepség napjára érkeznek meg a magyar fővárosba.

A hat országot érintő túra során a Soá áldozataira emlékezve útba ejtik Theresienstadt városát, és kitűznek a járművekre egy izraeli zászlót is, hogy ezzel fejezzék ki támogatásukat és szolidaritásukat Izraellel.

Utoljára tavaly Izrael megalakulásának 70 éves évfordulója alkalmából indult el Budapestről az a nemzetközi motorostúra, amely Herzl Tivadar életének főbb helyszíneit követi végig kilenc különböző európai országban.

A 70 éves Izrael és Herzl Tivadar emléke előtt tisztelegnek a Budapestről indult motorostúra résztvevői – Kibic Magazin

Izrael megalakulásának 70 éves évfordulója alkalmából indult el tegnap Budapestről az a nemzetközi motorostúra, amely Herzl Tivadar életének főbb helyszíneit követi végig kilenc különböző európai országban. A Herzl-túra résztvevői június 10-24 között Budapestről indulva tesznek egy körutazást Bécs, Bázel, Genf, Párizs, Brüsszel, Antwerpen, Köln, Berlin és Karlovy Vary érintésével.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp