Izraeli zászlóval felszerelt zsidó motorosok érkeznek a budapesti Maccabi Játékokra

Egy nemzetközi motoros csapat is érkezik a hamarosan kezdődő budapesti Maccabi Játékokra, méghozzá Berlinből, a játékok előző színhelyéről.

A magyar sporttörténet eddigi legnagyobb nemzetközi sportrendezvényének tiszteletére egy nemzetközi motoros csapat érkezik Budapestre Berlinből, azaz a Maccabi Játékok előző helyszínéről, írja a mazsihisz.hu.

Az öt különböző országból verbuválódott, tizenkét fős csapatot Horváth József, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) alelnöke, és a Maccabi VAC korábbi elnöke vezeti. A motorosok július 23-án indulnak, és július 30-ra, a nyitóünnepség napjára érkeznek meg a magyar fővárosba.

A hat országot érintő túra során a Soá áldozataira emlékezve útba ejtik Theresienstadt városát, és kitűznek a járművekre egy izraeli zászlót is, hogy ezzel fejezzék ki támogatásukat és szolidaritásukat Izraellel.

Utoljára tavaly Izrael megalakulásának 70 éves évfordulója alkalmából indult el Budapestről az a nemzetközi motorostúra, amely Herzl Tivadar életének főbb helyszíneit követi végig kilenc különböző európai országban.

A 70 éves Izrael és Herzl Tivadar emléke előtt tisztelegnek a Budapestről indult motorostúra résztvevői – Kibic Magazin

Izrael megalakulásának 70 éves évfordulója alkalmából indult el tegnap Budapestről az a nemzetközi motorostúra, amely Herzl Tivadar életének főbb helyszíneit követi végig kilenc különböző európai országban. A Herzl-túra résztvevői június 10-24 között Budapestről indulva tesznek egy körutazást Bécs, Bázel, Genf, Párizs, Brüsszel, Antwerpen, Köln, Berlin és Karlovy Vary érintésével.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp