Eltűnt egy rabbi, miután kimentette egyik tanítványát az óceánból

Az amerikai rabbi egyik 11 éves tanítványa után ugrott be a vízbe, mert látta, hogy a diák bajba került az erős hullámok miatt. A fiatal fiú jól van, a rabbinak azonban nyoma veszett.

Egy Virginia államban található jesiva növendékei és tanárai kedd délután az egyik óceánparti parkban töltötték szabadidejüket. Az egyik 11 éves fiú a tiltás ellenére bement a vízbe fürdeni, az erős hullámzás miatt azonban bajba került, és nem tudott kijönni. Amikor ezt észrevette az egyik tanára, Reuven Bauman rabbi, utánaugrott a vízbe, és segített kijutni a fiúnak. A rabbit azóta nem találják.

Reuven Bauman rabbi

A helyi hatóságok nagy erőkkel, helikopterek bevetésével keresik a rabbit, akit valószínűleg elsodorhatott az erős áramlás. Aznap egyébként a veszélyes körülmények miatt vörös zászlót húzott fel a helyi partiőrség, ami fürdőzési tilalmat jelentett a térségben. De a park területén enélkül is tiltott a fürdés.

A közösségi médiában kampány indult, hogy minél többen imádkozzanak azért, hogy Bauman rabbi épségben térjen vissza.

(Times of Israel)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp