A holokauszthoz hasonlította a vegyesházasságokat egy izraeli miniszter

Az asszimiláció, illetve a zsidók és nem zsidók közötti házasságkötések olyanok, mint a második holokauszt, állapította meg Rafi Peretz, Izrael nemrég kinevezett oktatásügyi minisztere.

Rafi Peretz, Izrael újonnan kinevezett oktatásügyi minisztere, aki korábban az izraeli hadsereg főrabbija is volt, egy kormányülésen vett részt a napokban, amelynek témája a világ zsidóságának helyzete volt. Itt osztotta meg gondolatait a miniszter az asszimilációval és a vegyesházasságokkal kapcsolatban.

Rafi Peretz

Peretz szerint a világ zsidósága körében, de főképp az Egyesült Államokban tapasztalható asszimiláció felér egy második holokauszttal. A miniszter számításai szerint az elmúlt 70 évben megkötött zsidók és nem zsidók közötti vegyesházasságok miatt hatmillió embert vesztett el a világ zsidósága.

A miniszter kijelentéseire a Twitteren reagált Jonathan Greenblatt, az amerikai Rágalmazásellenes Liga (ADL) vezetője, aki szerint elfogadhatatlan a holokauszt kifejezést arra használni, ha egy zsidó úgy dönt, hogy egy nem zsidóval házasodik össze. Ez elbagatellizálja a holokauszt jelentőségét, elidegeníti egymástól a közösség tagjait, és csak arra jó, hogy viszályt keltsen és megsértsen embereket, írja Greenblatt.

(JTA)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp