A holokauszthoz hasonlította a vegyesházasságokat egy izraeli miniszter

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az asszimiláció, illetve a zsidók és nem zsidók közötti házasságkötések olyanok, mint a második holokauszt, állapította meg Rafi Peretz, Izrael nemrég kinevezett oktatásügyi minisztere.

Rafi Peretz, Izrael újonnan kinevezett oktatásügyi minisztere, aki korábban az izraeli hadsereg főrabbija is volt, egy kormányülésen vett részt a napokban, amelynek témája a világ zsidóságának helyzete volt. Itt osztotta meg gondolatait a miniszter az asszimilációval és a vegyesházasságokkal kapcsolatban.

Rafi Peretz

Peretz szerint a világ zsidósága körében, de főképp az Egyesült Államokban tapasztalható asszimiláció felér egy második holokauszttal. A miniszter számításai szerint az elmúlt 70 évben megkötött zsidók és nem zsidók közötti vegyesházasságok miatt hatmillió embert vesztett el a világ zsidósága.

A miniszter kijelentéseire a Twitteren reagált Jonathan Greenblatt, az amerikai Rágalmazásellenes Liga (ADL) vezetője, aki szerint elfogadhatatlan a holokauszt kifejezést arra használni, ha egy zsidó úgy dönt, hogy egy nem zsidóval házasodik össze. Ez elbagatellizálja a holokauszt jelentőségét, elidegeníti egymástól a közösség tagjait, és csak arra jó, hogy viszályt keltsen és megsértsen embereket, írja Greenblatt.

(JTA)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp