Megpróbálták kiretusálni, hogy Izrael brazíliai nagykövete nem kóser ételt fogyaszt

Az izraeli nagykövet a brazil elnöknél ebédelt. Azonban úgy tűnik, senki sem számolt azzal, hogy nem szerencsés, ha a zsidó állam képviselője a kóserság szabályaival nem egyező élelmiszert fogyaszt.

Joszi Seli Izrael brazíliai nagykövete a Copa America döntője előtt Jair Bolsonaro brazil elnök vendége volt, akivel együtt is ebédeltek. Az eseményről a nagykövetség Twitter-oldalán büszkén ki is posztoltak egy fotót, amin elég szerencsétlen módon próbálták kiretusálni a tányérokon pihenő homárokat.

A homár fogyasztása ugyanis a többi rákféléhez hasonlóan tiltott a Tóra szerint. Brazília izraeli nagykövetségén rájöhettek arra, hogy nem szerencsés, ha a nagykövet tányérján nem kóser étel látható, ezért valahogy megpróbálták gyorsan eltüntetni a homárokat a fotóról. A retusálásai kísérlet azonban nem sikerült a legjobban, a fekete pacák alatt ugyanis még simán felismerhetők a rákok.

(Ynet)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp