Antiszemita képeket készítő karikaturistát lát vendégül Trump

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Rágalmazásellenes Liga is elítélte annak idején Ben Garrison képregényét. A művész most mégis a Fehér Házban vendégeskedik.

Ben Garrison karikaturista büszkén jelentette be a Twitteren, hogy részt vesz a Fehér Házban rendezett közösségi media találkozón július 11-én. Ezen a megbeszélésen várhatóan arról is szó esik majd, hogy Donald Trump nehezményezi, hogy a közösségi média platformokon túl szigorúak a gyűlöletbeszéddel és a fenyegetésekkel kapcsolatos szabályok, és ez blokkolja a konzervatív hangok megnyilvánulását, írja a Huffington Post.


Garrison két évvel ezelőtt készített egy provokatív képet Soros Györgyről, amelyen dróton rángatta H.R. McMaster tábornokot, Trump akkori nemzetbiztonsági tanácsadóját és David Petraeus nyugalmazott tábornokot. A képbeállítás egyértelműen rájásztott a klasszikus antiszemita összeesküvés elméletekre: egy titkos nemzetközi zsidó démon irányítja a háttérből a világot. A karikatúrán Sorost a zsidó bankár, Rothschild keze rángatja dróton.

A Rágalmazásellenes Liga akkor egyértelműen leszögezte, hogy a kép azt sugallja, hogy McMaster csupán a zsidó hatalmasságok bábja.

Garrison akkor közzétette a weboldalán, hogy a képet Mike Cernovich rendelte tőle egy jobboldali provokatív weboldal számára, amely akkoriban támadta McMastert. (Garrison a saját oldalán egy olyan verziót rakott ki, ahol a Rothschild kéz nem látszik). Cernovich a Southern Poverty Law Center szerint egy fehér felsőbbrendűséget hirdető, nőgyűlölő személy, aki sokat tett a Pizzagate nevű összeesküvés elmélet elterjesztéséért. E szerint Hillary Clinton és más prominens demokrata képviselők egy gyermekszexre épülő közösséget működtettek egy washingtoni pizzériából.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp