Antiszemita képeket készítő karikaturistát lát vendégül Trump

A Rágalmazásellenes Liga is elítélte annak idején Ben Garrison képregényét. A művész most mégis a Fehér Házban vendégeskedik.

Ben Garrison karikaturista büszkén jelentette be a Twitteren, hogy részt vesz a Fehér Házban rendezett közösségi media találkozón július 11-én. Ezen a megbeszélésen várhatóan arról is szó esik majd, hogy Donald Trump nehezményezi, hogy a közösségi média platformokon túl szigorúak a gyűlöletbeszéddel és a fenyegetésekkel kapcsolatos szabályok, és ez blokkolja a konzervatív hangok megnyilvánulását, írja a Huffington Post.


Garrison két évvel ezelőtt készített egy provokatív képet Soros Györgyről, amelyen dróton rángatta H.R. McMaster tábornokot, Trump akkori nemzetbiztonsági tanácsadóját és David Petraeus nyugalmazott tábornokot. A képbeállítás egyértelműen rájásztott a klasszikus antiszemita összeesküvés elméletekre: egy titkos nemzetközi zsidó démon irányítja a háttérből a világot. A karikatúrán Sorost a zsidó bankár, Rothschild keze rángatja dróton.

A Rágalmazásellenes Liga akkor egyértelműen leszögezte, hogy a kép azt sugallja, hogy McMaster csupán a zsidó hatalmasságok bábja.

Garrison akkor közzétette a weboldalán, hogy a képet Mike Cernovich rendelte tőle egy jobboldali provokatív weboldal számára, amely akkoriban támadta McMastert. (Garrison a saját oldalán egy olyan verziót rakott ki, ahol a Rothschild kéz nem látszik). Cernovich a Southern Poverty Law Center szerint egy fehér felsőbbrendűséget hirdető, nőgyűlölő személy, aki sokat tett a Pizzagate nevű összeesküvés elmélet elterjesztéséért. E szerint Hillary Clinton és más prominens demokrata képviselők egy gyermekszexre épülő közösséget működtettek egy washingtoni pizzériából.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp