Szerelemlakatokat tettek a Duna-parti holokauszt-emlékmű cipőire

Eddig összesen nyolc cipőre került szerelemlakat a Dunába lőtt zsidókra emlékező szobrok közül. Az odalátogató turisták szerint ízléstelen az emlékmű lelakatolása.

A szerelmi zálogként értelmezhető lakatokat általában hidakra, korlátokra helyezik ki az erre affinitást érző párok. Most azonban az Index beszámolója szerint a Redditen tűnt fel egy fotó, amely a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékmű egyik cipőjét ábrázolja, rajta egy szerelemlakattal.

Szerelemlakat a Cipők a Duna-parton emlékmű egyik szobrán (Fotó: Reddit)

A lap munkatársai ma reggel kimentek az emlékműhöz, ahol a 118 darab cipőből összesen nyolcon találtak különböző szerelemlakatot. Az újságírók ott járó turistákat is megszólítottak, akik értetlenül álltak és ízléstelennek nevezték a szerelemlakatok elhelyezését a nyilasok által a Dunába lőtt zsidóknak emléket állító szobrokon.

A világ második legjobb szobrának választották a Duna-parti holokauszt emlékművet – Kibic Magazin

Can Togay és Pauer Gyula alkotását az 1920 óta megjelenő Architecture Digest online kiadása választotta másodiknak a világ 13 legfontosabb köztéri szobra közül. A kompozíció a nyilasterror idején Dunába lőtt embereknek állít emléket. A Cipők a Duna-parton nevű holokauszt-emlékmű nem véletlenül nyerte el a tekintélyes építészeti magazin tetszését.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp