Pénteken temetik Ungvári Tamást

Életének 89. évében szombaton meghalt Ungvári Tamás Széchenyi-díjas író, kritikus, műfordító. Július 5-én lesz a temetése.

A 89. évében elhunyt Ungvári Tamás Széchenyi-díjas és József Attila-díjas író, műfordító, irodalomtörténész végső búcsúztatására 2019. július 5-én, pénteken délelőtt 11 órakor kerül sor a Kozma utcai izraelita temetőben, adta hírül a Budapesti Zsidó Hitközség.

A gyászszertartáson dr. Verő Tamás főrabbi mondja a búcsúbeszédet, a kántori funkciót Nógrádi Gergely főkántor látja el.

Meghalt Ungvári Tamás – Kibic Magazin

Életének 89. évében szombaton meghalt Ungvári Tamás Széchenyi-díjas író, kritikus, műfordító. Ungvári Tamás Budapesten született 1930. szeptember 25-én. Az Eötvös Gimnáziumba a numerus clausus miatt nem vették fel, így került a Zsidó Gimnáziumba. 1952-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) magyar-angol szakán, ezután a Csillag című laphoz került, ahol hamarosan rovatvezető lett.

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp