Mazsihisz: a kormánynak választani kell Takaró és Kertész között

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Tegnap jelent meg a hír, hogy a Nemzeti Alaptantervet Takaró Mihály fogja „hazafiasítani”. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleményt adott ki Takaró Mihályról.

A Mazsihisz aggódik, mert a magyar gyermekek nevelését irányító Nemzeti Alaptanterv kontrollja a nemzeti kultúra megcsonkításán ügyködő ember kezébe került, aki szerint Petri György a pokolban végzi, Kertész Imre nem magyar, Spiró György pedig csak feltételesen ember.

A Mazsihisz szerint a magyar kormány Kertész Imrét és Petri Györgyöt is nagyra tartja: ezt a Kertész Imre Intézet alapítása is bizonyítja, ahol ráadásul Petri életművét is gondozzák.

“Nem lehet egyszerre kiemelt nemzeti büszkeségként gondolni rájuk és megtagadni magyarságukat. A kulturális kormányzatnak viszont választania kell! Kérjük, válassza a hazafiúi énjét!”, zárul a közlemény.

Zsidózó irodalomtörténész hazafiasíthatja a Nemzeti alaptantervet – Kibic Magazin

A Horthy-rajongó Takaró Mihályt bízhatta meg az Emmi azzal a feladattal, hogy a 2020-ban bevezetendő Nemzeti alaptanterv humán műveltségterületeket érintő részeiben jobban tükröződjön a hazafias szemlélet. A kormánynak a Csépe Valéria által kidolgozott új Nemzeti alaptantervvel (NAT) korábban az volt az alapvető problémája, hogy „nem elég keresztény, nem elég hazafias, nem elég nemzeti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp