Mazsihisz: a kormánynak választani kell Takaró és Kertész között

Tegnap jelent meg a hír, hogy a Nemzeti Alaptantervet Takaró Mihály fogja „hazafiasítani”. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleményt adott ki Takaró Mihályról.

A Mazsihisz aggódik, mert a magyar gyermekek nevelését irányító Nemzeti Alaptanterv kontrollja a nemzeti kultúra megcsonkításán ügyködő ember kezébe került, aki szerint Petri György a pokolban végzi, Kertész Imre nem magyar, Spiró György pedig csak feltételesen ember.

A Mazsihisz szerint a magyar kormány Kertész Imrét és Petri Györgyöt is nagyra tartja: ezt a Kertész Imre Intézet alapítása is bizonyítja, ahol ráadásul Petri életművét is gondozzák.

“Nem lehet egyszerre kiemelt nemzeti büszkeségként gondolni rájuk és megtagadni magyarságukat. A kulturális kormányzatnak viszont választania kell! Kérjük, válassza a hazafiúi énjét!”, zárul a közlemény.

Zsidózó irodalomtörténész hazafiasíthatja a Nemzeti alaptantervet – Kibic Magazin

A Horthy-rajongó Takaró Mihályt bízhatta meg az Emmi azzal a feladattal, hogy a 2020-ban bevezetendő Nemzeti alaptanterv humán műveltségterületeket érintő részeiben jobban tükröződjön a hazafias szemlélet. A kormánynak a Csépe Valéria által kidolgozott új Nemzeti alaptantervvel (NAT) korábban az volt az alapvető problémája, hogy „nem elég keresztény, nem elég hazafias, nem elég nemzeti.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp