Új tudományos háttérintézményt alapít a Mazsihisz

A Randolph L. Braham Intézet foglalkozna a jövőben Sorsok háza és egyéb emlékezetpolitikai kérdésekkel, míg a Mazsihisz inkább a hitéleti és közösségi ügyekkel.

A tavaly elhunyt Randolph L. Braham történészről, holokausztkutatóról elnevezett intézet létrehozásáról döntött a Mazsihisz vezetősége Heisler András előterjesztése alapján, tudtuk meg a szervezet kommunikációs vezetőjétől, Kőszegi Zoltántól.

A tavaly elhunyt holokausztkutató, Randolph L. BrahamA hírről először a Magyar Hírlap számolt be, amelynek információi szerint a cél az lenne, hogy az új intézet szakpolitikai munkákkal segítse a Mazsihisz döntéshozatalát, továbbá eltávolítsa az egyháztól azokat a konfliktusokat, melyek ma politikai vitáktól terheltek.

A Randolph L. Braham Intézet foglalkozna a jövőben Sorsok háza és egyéb emlékezetpolitikai kérdésekkel, míg a Mazsihisz inkább a hitéleti és közösségi kérdésekkel.Információink szerint Heisler András előterjesztésének elfogadásával elkezdődik a projekt megvalósítása, azaz az intézettel kapcsolatos operatív feladatok végrehajtása.

Kapcsolódó:

Heisler András tavalyi bejegyzése Randolph L. Brahamről

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp