Először készített héber nyelvű sorozatot az HBO

Az Our Boys (A mi fiaink) augusztusban érkezik az HBO-ra. Az izraeli sorozat a 2014-es gázai háború előzményeit dogozza fel.

Az HBO és az izraeli Keshet közös, 10 részes miniszériája lesz az első olyan saját készítésű alkotása az amerikai kábel és műholdas televíziós csatornának, amelyet héber és arab nyelven fognak leadni. Az Our Boys (A mi fiaink) első része augusztus 12-én lesz majd látható az HBO-n.

Our Boys

A sorozat története az „Erős szikla” hadművelet elnevezésű gázai háború előzményeit dolgozza fel. 2014 nyarán három izraeli fiatalt raboltak el és gyilkoltak meg a Hamasz palesztin terrorszervezet tagjai. A három fiú temetésével egyidőben izraeli szélsőségesek bosszúból elraboltak és meggyilkoltak egy palesztin kamaszt. A palesztin fiú halálára válaszul zavargások törtek ki Kelet-Jeruzsálemben és fokozódott a rakétatámadások száma Gázából Izraelre.

Az Our Boys leginkább a palesztin fiú meggyilkolása kapcsán indított nyomozásra fókuszál majd. A sorozatban Szimon, az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sabach zsidókkal foglalkozó csoportjának egyik nyomozója kezdi el kivizsgálni a gyilkosság körülményeit. A nyomozás során feltártak azonban élete legnehezebb dilemmája elé állítják.

A sorozatot három tapasztalt izraeli filmes jegyzi: Joseph Cedar, akinek már két filmje, a Beaufort és a Lábjegyzet is az Oscar-díj jelöltjei között volt a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, Hagai Levi a Terápia és A viszony című sorozatokkal vált ismertté, illetve Tawfik Abu Wael, akinek Atash című filmje elnyerte a cannes-i filmfesztivál FIPRESCI-díját.

(Deadline)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp