Deutsch Tamás szerint a fideszesek az új zsidók

A Momentum felülvizsgálná az önkormányzati bérlakások fideszes rokonoknak és haveroknak történő kiadását. Deutschnak erről a zsidók 1944-es vagyonelkobzása jutott az eszébe.

Javában folyik az ellenzéki előválasztás, amely azt hivatott eldönteni, hogy ki induljon Tarlós István ellen a főpolgármesteri tisztségért az őszi önkormányzati választáson. Mivel a Momentum is indított jelöltet, így kampányt is folytatnak a választók meggyőzése érdekében. Az egyik kampánytémájuk a budapesti lakásválság megoldása, erre tettek is a Facebook-oldalukon egy négy pontos javaslatot. 

A negyedik pont az eredeti posztban így szólt:

„Felülvizsgálni, hogy hány lakás van fideszesek kezében, és visszavenni azokat. Mert fillérekért laknak olyan lakásokban, amikben egyetemisták, és fiatal családok is lakhatnának.”

Erre érkezett szintén a Facebookon Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőjének a reakciója, amelyben Deutsch a Momentum javaslatát a Sztójay-kormány 1944. április 14-i 1600/1944. számú, „a zsidók vagyonának bejelentéséről és zár alá vételéről” szóló kormányrendeletéhez hasonlította.

„A Momentum Új Sztójay-programjában a ‘zsidó’ helyére a korszerű ‘fideszes’ került”

– írja a képviselő.

A Momentum ezután pontosította, hogy mire is gondoltak a lakásválság megoldására tett javaslatukban: 

„Felülvizsgálni, hogy hány önkormányzati bérlakásban laknak olyanok, akik csak azért jutottak hozzá, mert jóban vannak a megfelelő fideszes politikussal, vagy akár befolyásos fideszes politikusok családtagjai. Mert fillérekért laknak olyan lakásokban, amikben egyetemisták, és fiatal családok is lakhatnának.”

Jelenlegi politikai vitákban a holokauszt és a zsidók üldözésének felhasználása egyébként nem kizárólag hazai jelenség. Nemrég például Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselő hasonlította koncentrációs táborokhoz azokat a központokat, amelyekben az amerikai kormány az illegális bevándorlókat tartja fogva a mexikói határon.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp