Megtámadták és leköpték a hamburgi főrabbit

Shlomo Bistritzky rabbit csütörtökön a városháza előtt fenyegette meg egy férfi, miközben éppen a helyi polgármesterrel beszélgetett. A helyszínen rendőrök is voltak.

A rabbi azt nyilatkozta, hogy a férfi sálommal köszönt neki, majd fenyegetőzni kezdett és egy késnek látszó tárggyal hadonászott felé, írja a neokohn.hu.

Bistritzky lefotózta a támadót, és a néhány méterre álló rendőrökhöz futott, akik végül heves dulakodás után őrizetbe vették a 45 éves marokkói férfit. A támadó ezután is tovább köpködött.

A hamburgi zsidók közösség elítélte az antiszemita támadást, megköszönte a rendőrségnek a gyors fellépést, ugyanakkor a rabbi aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a támadót kétórás őrizet után szabadon engedték.

Bistritzky rabbi egyébként a helyi chábád egyik rabbija, 1977-ben született Jeruzsálemben. Nagyapja hamburgi kereskedő volt, az apja főrabbi. 2003-ban költözött Hamburgba, ahol először a lubavicsi rebbe nagykövete volt, jelenleg pedig a hamburgi Chabad Központot vezeti. 2012 januárjában a zsidó közösség hamburgi állami rabbinak nevezte ki.

https://www.facebook.com/ShlomoBistritzky/

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp