Megtámadták és leköpték a hamburgi főrabbit

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Shlomo Bistritzky rabbit csütörtökön a városháza előtt fenyegette meg egy férfi, miközben éppen a helyi polgármesterrel beszélgetett. A helyszínen rendőrök is voltak.

A rabbi azt nyilatkozta, hogy a férfi sálommal köszönt neki, majd fenyegetőzni kezdett és egy késnek látszó tárggyal hadonászott felé, írja a neokohn.hu.

Bistritzky lefotózta a támadót, és a néhány méterre álló rendőrökhöz futott, akik végül heves dulakodás után őrizetbe vették a 45 éves marokkói férfit. A támadó ezután is tovább köpködött.

A hamburgi zsidók közösség elítélte az antiszemita támadást, megköszönte a rendőrségnek a gyors fellépést, ugyanakkor a rabbi aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a támadót kétórás őrizet után szabadon engedték.

Bistritzky rabbi egyébként a helyi chábád egyik rabbija, 1977-ben született Jeruzsálemben. Nagyapja hamburgi kereskedő volt, az apja főrabbi. 2003-ban költözött Hamburgba, ahol először a lubavicsi rebbe nagykövete volt, jelenleg pedig a hamburgi Chabad Központot vezeti. 2012 januárjában a zsidó közösség hamburgi állami rabbinak nevezte ki.

Rabbiner Shlomo Bistritzky

Rabbiner Shlomo Bistritzky. 851 likes · 215 talking about this. Landesrabbiner der Freien und Hansestadt Hamburg Rabbiner der Jüdischen Gemeinde in Hamburg KdöR Vorsitzender von Chabad Lubawitsch…

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp