Megtámadták és leköpték a hamburgi főrabbit

Shlomo Bistritzky rabbit csütörtökön a városháza előtt fenyegette meg egy férfi, miközben éppen a helyi polgármesterrel beszélgetett. A helyszínen rendőrök is voltak.

A rabbi azt nyilatkozta, hogy a férfi sálommal köszönt neki, majd fenyegetőzni kezdett és egy késnek látszó tárggyal hadonászott felé, írja a neokohn.hu.

Bistritzky lefotózta a támadót, és a néhány méterre álló rendőrökhöz futott, akik végül heves dulakodás után őrizetbe vették a 45 éves marokkói férfit. A támadó ezután is tovább köpködött.

A hamburgi zsidók közösség elítélte az antiszemita támadást, megköszönte a rendőrségnek a gyors fellépést, ugyanakkor a rabbi aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a támadót kétórás őrizet után szabadon engedték.

Bistritzky rabbi egyébként a helyi chábád egyik rabbija, 1977-ben született Jeruzsálemben. Nagyapja hamburgi kereskedő volt, az apja főrabbi. 2003-ban költözött Hamburgba, ahol először a lubavicsi rebbe nagykövete volt, jelenleg pedig a hamburgi Chabad Központot vezeti. 2012 januárjában a zsidó közösség hamburgi állami rabbinak nevezte ki.

Rabbiner Shlomo Bistritzky

Rabbiner Shlomo Bistritzky. 851 likes · 215 talking about this. Landesrabbiner der Freien und Hansestadt Hamburg Rabbiner der Jüdischen Gemeinde in Hamburg KdöR Vorsitzender von Chabad Lubawitsch…

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp