Neonáci fiatalokat ítéltek börtönre Nagy-Britanniában

Terrorizmussal összefüggő vádakban talált bűnösnek két lengyel származású tinédzser neonácit a bíróság Nagy-Britanniában. Zsidók, színesbőrűek és a „fajáruló” Henry herceg elleni támadásokra buzdítottak.

A 19 éves, leedsi Michal Szewczuk és a 18 éves, londoni Oskar Dunn-Koczorowski egy Sonnenkrieg nevű neonáci csoport tagjai voltak, és a bíróság ítélete szerint mindketten Harry herceg elleni támadásra buzdítottak az interneten, amiért Meghan Markle személyében egy félvér nőt vett feleségül, írja a BBC-re hivatkozva a 444.

Michal Szewczuk és Oskar Dunn-Koczorowski

A bíróság terrorizmussal összefüggő vádakban találta bűnösnek a fiatalokat, mivel az általuk kifejtett online propaganda gyűlöletkeltő cselekmény volt. Dunn-Koczorowski ezért másfél évet, Szewczuk pedig négy évet kapott.

A vád szerint a két neonáci fiatal több internetes platformon is álnéven próbált meg rábeszélni embereket támadásra a hercegi pár ellen, többek között „fajárulással” vádolták meg Harry herceget. De olyanokat is írtak, hogy azokat a fehér nőket, akik nem fehér férfiakkal randevúznak, fel kéne akasztani.

Az ítélet indoklása szerint az általuk terjesztett online anyagok erőszakosak és fenyegetőek voltak, többek között kivégzésre és nemi erőszakra szólítottak fel. A támadások célpontjaiként a hercegi pár mellett zsidókat és színes bőrszínű embereket is megneveztek.

A Sonnenkrieg tagjai nem csupán az interneten aktívak, a szervezet Hitlert éltető szabályzata szerint készen kell álljanak a cselekvésre is. A neonáci csoport tagjainak teljesen ki kell szakadniuk a társadalomból, majd pedig totális támadást indítani a rendszer ellen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp