Helyettes államtitkár: Magyarországon nincs érdemben kimutatható antiszemita közbeszéd

Szalay-Bobrovniczky Vince az Európai Parlamentben a zsidóság európai helyzetéről tartott konferenciát követően jutott erre a következtetésre.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára éppen Brüsszelben tartózkodik, ahol részt vett az Európai Parlamentben a zsidóság európai helyzetéről tartott konferencián. A helyettes államtitkár az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy szerinte a nyugat-európai zsidóság helyzete szempontjából a legnagyobb problémát az illegális migráció jelenti.

Szalay-Bobrovniczky Vince (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szalay-Bobrovniczky szerint ennek növekedésével az antiszemitizmus is jelentősen erősödött az elmúlt években. Erre pedig az lehet a legjobb megoldás, ha Európa többet egyetlen illegális bevándorlót (migránst) sem enged be a területére.

A helyettes államtitkár azt is kijelentette, hogy a nyugat-európai országokkal szemben Magyarországon nincs érdemben kimutatható antiszemita közbeszéd, rendkívül alacsony az ilyen indíttatású incidensek száma.

Brit zsidókkal szólalkozott össze a helyettes államtitkár – Kibic Magazin

Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár egy brit zsidó szervezetet vádolt meg hazugsággal, majd közölte vezetőjükkel, hogy törődjön inkább a maga dolgával. Szalay-Bobrovniczky Vince a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára február elején találkozott brit zsidó közösségek vezetőivel, köztük Marie van der Zyllel, a Board of Deputies of British Jews (BOD) elnevezésű ernyőszervezet elnökével.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp