Trumpról neveztek el egy települést a Golán-fennsíkon

Az izraeli kormány a Szíriától elfoglalt Golán-fennsíkon ülésezve vasárnap úgy döntött, hogy települést hoznak létre a térségben, amelyet az amerikai elnökről neveznek el.

„A Golán izraeli és mindig az is marad” – jelentette ki Benjámin Netanjahu ügyvezető miniszterelnök, aki „Izrael igen nagy barátjának nevezte Trumpot”, mert olyan döntést hozott, amelyet előtte még senki. 

A kormányfő ezzel arra utalt, hogy Donald Trump március 25-én Izrael részeként ismerte el a Szíriától az 1967-es, hatnapos háborúban elfoglalt és 1981-ben annektált területet. A nemzetközi közösség a fennsík északi részének bekebelezését nem ismeri el.

Az új, mostantól hivatalosan Ramat Trump-nak, azaz Trump-magaslatnak nevezett telepet még fel kell építeni. Egyelőre négy telepes család él a kiválasztott helyen. A tervek és a költségvetés még nem készültek el hozzá.

Éppen ezért több ellenzéki képviselő is olcsó kampányfogásnak minősítette a település létrehozásának bejelentését. Izraelben ugyanis újra választásokat tartanak idén szeptemberben, miután Netanjahunak nem sikerült a kormányalakítás.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp