Megalakult a Netanjahut támogató Likud mozgalom magyarországi egyesülete

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az egyesület célja az új antiszemitizmus elleni küzdelem és olyan büszke, erős zsidó közösség megteremtése Magyarországon, amely Izrael-párti és a cionizmus szellemisége hatja át, írják.

A hírt Tamir Wertzberger, a Likud nemzetközi kapcsolataiért felelős vezetője jelentette be, akinek a közlése szerint Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány vezetője lett a Magyar Likud vezetője.

Az egyesület célja olyan büszke és erős zsidó közösség megteremtése Magyarországon, amely Izrael-párti és a cionizmus szellemisége hatja át, olvasható a Facebook oldalukon.

 

LIKUD Magyarország Egyesület

LIKUD Magyarország Egyesület, Budapest, Hungary. 130 likes · 156 talking about this. The official branch of the Likud movement in Hungary. our main goal is to create proud and strong Jewish…

„A magyarországi cionizmust eddig főleg a baloldal dominálta, mégpedig olyan mértékben, hogy szinte már nem jelentek meg a másképp gondolkodók hangjai” – mondta Tamir Wertzberger a Mandinernek.

A Neokohn is közölt írást a Likud vezetőjétől, ahol arra hívta fel a figyelmet:

Sok baloldali zsidó a jobboldali kormányok és politikusok számára tartogatja az „antiszemitizmus-kártyát”, pedig manapság nem csak a jobboldal részéről érkezik antiszemitizmus. Kérdéses, hogy vajon mennyire értik ezek a zsidók, hogy miről is szól az új zsidógyűlölet, mellyel szembenéz ma a világ?

Likud Izraelben

Wertzberger egyik célja, hogy azonosítsa az új antiszemitizmust, és olyan határozatokat fogadtasson el a különböző országok vezetőivel, amelyek nem engedik:

  • Izrael vagy az izraeliek bojkottálását vagy az erre való felhívást
  • Izrael démonizálását
  • Izrael létjogosultságának tagadását
  • Bármilyen más fajta diszkriminációt Izraellel vagy az izraeliekkel szemben nemzetiségük okán
Tamir Wertzberger

Ezeket az elveket tartalmazó határozatokat fogadott már el eddig többek között Németország és az Európa Parlament is. A hazai Likud egyesület egyik célja, hogy a magyar kormány is elfogadjon egy ilyen határozatot, amellyel szerinte “választ adhatna Sorosnak és támogatóinak, de az Európai Uniónak és vezetőinek is, akik évek óta próbálják sötét jelzőkkel támadni Magyarország miniszterelnökét”.

A szervezet olyan kezdeményező fiatalokat keres, akik szívesen lennének Izrael civil nagykövetei, akik szívesen felvállalják álláspontjukat a közéletben, akik a párbeszéd feltétlen híveiként elhivatottak a magyar társadalom felé érthetővé és értelmezhetővé tenni az izraeli identitás mindennapi megnyilvánulásait.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp