Megalakult a Netanjahut támogató Likud mozgalom magyarországi egyesülete

Az egyesület célja az új antiszemitizmus elleni küzdelem és olyan büszke, erős zsidó közösség megteremtése Magyarországon, amely Izrael-párti és a cionizmus szellemisége hatja át, írják.

A hírt Tamir Wertzberger, a Likud nemzetközi kapcsolataiért felelős vezetője jelentette be, akinek a közlése szerint Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány vezetője lett a Magyar Likud vezetője.

Az egyesület célja olyan büszke és erős zsidó közösség megteremtése Magyarországon, amely Izrael-párti és a cionizmus szellemisége hatja át, olvasható a Facebook oldalukon.

 

https://www.facebook.com/LIKUD-Magyarorsz%C3%A1g-Egyes%C3%BClet-2248403471946683/

„A magyarországi cionizmust eddig főleg a baloldal dominálta, mégpedig olyan mértékben, hogy szinte már nem jelentek meg a másképp gondolkodók hangjai” – mondta Tamir Wertzberger a Mandinernek.

A Neokohn is közölt írást a Likud vezetőjétől, ahol arra hívta fel a figyelmet:

Sok baloldali zsidó a jobboldali kormányok és politikusok számára tartogatja az „antiszemitizmus-kártyát”, pedig manapság nem csak a jobboldal részéről érkezik antiszemitizmus. Kérdéses, hogy vajon mennyire értik ezek a zsidók, hogy miről is szól az új zsidógyűlölet, mellyel szembenéz ma a világ?

Likud Izraelben

Wertzberger egyik célja, hogy azonosítsa az új antiszemitizmust, és olyan határozatokat fogadtasson el a különböző országok vezetőivel, amelyek nem engedik:

  • Izrael vagy az izraeliek bojkottálását vagy az erre való felhívást
  • Izrael démonizálását
  • Izrael létjogosultságának tagadását
  • Bármilyen más fajta diszkriminációt Izraellel vagy az izraeliekkel szemben nemzetiségük okán
Tamir Wertzberger

Ezeket az elveket tartalmazó határozatokat fogadott már el eddig többek között Németország és az Európa Parlament is. A hazai Likud egyesület egyik célja, hogy a magyar kormány is elfogadjon egy ilyen határozatot, amellyel szerinte “választ adhatna Sorosnak és támogatóinak, de az Európai Uniónak és vezetőinek is, akik évek óta próbálják sötét jelzőkkel támadni Magyarország miniszterelnökét”.

A szervezet olyan kezdeményező fiatalokat keres, akik szívesen lennének Izrael civil nagykövetei, akik szívesen felvállalják álláspontjukat a közéletben, akik a párbeszéd feltétlen híveiként elhivatottak a magyar társadalom felé érthetővé és értelmezhetővé tenni az izraeli identitás mindennapi megnyilvánulásait.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp