Megalakult a Netanjahut támogató Likud mozgalom magyarországi egyesülete

Az egyesület célja az új antiszemitizmus elleni küzdelem és olyan büszke, erős zsidó közösség megteremtése Magyarországon, amely Izrael-párti és a cionizmus szellemisége hatja át, írják.

A hírt Tamir Wertzberger, a Likud nemzetközi kapcsolataiért felelős vezetője jelentette be, akinek a közlése szerint Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány vezetője lett a Magyar Likud vezetője.

Az egyesület célja olyan büszke és erős zsidó közösség megteremtése Magyarországon, amely Izrael-párti és a cionizmus szellemisége hatja át, olvasható a Facebook oldalukon.

 

LIKUD Magyarország Egyesület

LIKUD Magyarország Egyesület, Budapest, Hungary. 130 likes · 156 talking about this. The official branch of the Likud movement in Hungary. our main goal is to create proud and strong Jewish…

„A magyarországi cionizmust eddig főleg a baloldal dominálta, mégpedig olyan mértékben, hogy szinte már nem jelentek meg a másképp gondolkodók hangjai” – mondta Tamir Wertzberger a Mandinernek.

A Neokohn is közölt írást a Likud vezetőjétől, ahol arra hívta fel a figyelmet:

Sok baloldali zsidó a jobboldali kormányok és politikusok számára tartogatja az „antiszemitizmus-kártyát”, pedig manapság nem csak a jobboldal részéről érkezik antiszemitizmus. Kérdéses, hogy vajon mennyire értik ezek a zsidók, hogy miről is szól az új zsidógyűlölet, mellyel szembenéz ma a világ?

Likud Izraelben

Wertzberger egyik célja, hogy azonosítsa az új antiszemitizmust, és olyan határozatokat fogadtasson el a különböző országok vezetőivel, amelyek nem engedik:

  • Izrael vagy az izraeliek bojkottálását vagy az erre való felhívást
  • Izrael démonizálását
  • Izrael létjogosultságának tagadását
  • Bármilyen más fajta diszkriminációt Izraellel vagy az izraeliekkel szemben nemzetiségük okán
Tamir Wertzberger

Ezeket az elveket tartalmazó határozatokat fogadott már el eddig többek között Németország és az Európa Parlament is. A hazai Likud egyesület egyik célja, hogy a magyar kormány is elfogadjon egy ilyen határozatot, amellyel szerinte “választ adhatna Sorosnak és támogatóinak, de az Európai Uniónak és vezetőinek is, akik évek óta próbálják sötét jelzőkkel támadni Magyarország miniszterelnökét”.

A szervezet olyan kezdeményező fiatalokat keres, akik szívesen lennének Izrael civil nagykövetei, akik szívesen felvállalják álláspontjukat a közéletben, akik a párbeszéd feltétlen híveiként elhivatottak a magyar társadalom felé érthetővé és értelmezhetővé tenni az izraeli identitás mindennapi megnyilvánulásait.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp