Az Így jártam anyátokkal sztárjával indult a Közel-Kelet legnagyobb melegfelvonulása

Tel-Avivban mintegy 250 ezer résztvevővel indult el a pride menet, amelyet a világ legjelentősebb melegfelvonulásai között tartanak számon. Az eseményen Neil Patrick Harris, a pride nemzetközi nagykövete is részt vesz.

A Harc az egyenlőségért szlogennel kezdődött meg a melegbüszkeség menete Tel-Avivban, amely a Közel-Kelet legnagyobb (bár jóformán csak Izraelben vannak ilyen események a régióban) pride felvonulása, de a világ 10 legnagyobb ilyen jellegű eseménye között is számon tartják.

Neil Patrick Harris a Tel-Aviv pride felvonuláson

Az idei esemény sztárvendége Neil Patrick Harris amerikai színész, aki nyíltan vállalja melegségét. A leginkább az Így jártam anyátokkal című sorozatból ismert Harris a pride nemzetközi nagyköveteként érkezett Tel-Avivba. A Times of Israelnek azt nyilatkozta, annak ellenére, hogy elvállalta a tisztséget, nem tartja magát meleg ikonnak.

A tel-avivi pride-on ebben az évben nagyjából 250 ezer ember vesz részt, közülük mintegy 25-30 ezren külföldről érkeztek. Az izraeli turisztikai minisztérium az utóbbi időszakban 320 millió sékelt (2,5 milliárd forintot) költött a kimondottan az LMBTQ-embereket célzó reklámkampányokra.

Az eseményt több száz rendőr és önkéntes biztosítja, ami a töredéke a múlt héten Jeruzsálemben megtartott melegbüszkeség menetén felvonultatott biztonsági erőknek.

Izraelben az LMBTQ-emberek egyenjogúsága még mindig nem biztosított teljes mértékben. A homoszexuális párok nem házasodhatnak Izraelben, bár a hatóságok elismerik a külföldön megkötött házasságokat. A béranyaságra sincsenek a meleg pároknak egyenlő jogaik. A transznemű emberek pedig továbbra is elszenvedői hátrányos megkülönböztetésnek, illetve lesznek erőszakos cselekmények áldozatai.

Az izraeliek többsége támogatná az azonos neműek házasságát – Kibic Magazin

Míg az izraeliek többsége támogatná az azonos neműek házasságát, addig a parlamenti képviselőknek csak kevesebb mint a fele nyilatkozott hasonlóképpen. A tel-avivi meleg büszkeség menetén mindenesetre negyedmillió ember vett részt. Nemrég ért véget az eddigi legnagyobb pride felvonulás Tel-Avivban, amelyen 250 ezer ember vett részt.

(Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp