Schmidt Mária: Nem hinném, hogy Soros zsidó lenne

Interjút adott Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója a Gateway Pundit nevű szélsőjobboldali amerikai portálnak, ahol többek között kifejtette, Soros nem viselkedett soha zsidóként, nem hinné, hogy zsidó lenne.

A beszélgetésben többek között kifejtette, hogy 1984-ben elsők között kapott Soros ösztöndíjat, majd 1989-ben szintén Soros-ösztöndíjjal tanult az amerikai Indiana Egyetemen, ahol a zsidó történelmet kutatta. Amikor hazajött az USÁ-ból, részt vett Nagy Imre újratemetésén, ahol Orbán Viktor is beszédet mondott. Ekkor jött rá, hogy Orbán lesz a nagy „bomba”.

A lap kérdezte a történészt arról is, hogy mit szól ahhoz, hogy Orbánt az ellenzék antiszemitizmussal vádolja a Soros-kampány miatt, holott jó kapcsolatot ápol az izraeli miniszterelnökkel. Schmidt elmondta, hogy Orbán és Netanjahu között zsigeri kapcsolat van hasonló gondolkodásuk miatt, csakúgy, mint Trump és Orbán között.

Sorossal kapcsolatban pedig kifejtette, hogy nem hinné, hogy zsidó lenne, mivel az apja, Soros Tivadar 1916-ban már katolikusként volt nyilvántartva, amikor hadifogoly lett. „Miért térne vissza valaki a zsidó vallásra az 1930-as években? Egyébként sem viselkedett soha zsidóként. Számomra ő egy örök rejtély”, tette hozzá a történész, aki korábban a Sorsok Háza kiállítása koncepciójának kidolgozásában is részt vett, ami miatt több nemzetközi szervezet elállt a projekt szakmai támogatásától. Nemrég a Kibic is megírta, hogy Schmidt már nem vesz részt az EMIH vezetése alá került Sorsok Háza kiállításának megalkotásában.

A teljes interjú itt olvasható:

Victor Orban Adviser Maria Schmidt: “Orban and Trump are like Twins”

Dr. Maria Schmidt is a historian and one of the closest advisers to Hungarian Prime Minister Viktor Orbán. On May 24, she spoke to a U.S. travel delegation led by Dr. Daniel Pipes of the Middle East Forum and gave this exclusive interview to Gateway Pundit.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp