Vádalkut kötött az izraeli miniszterelnök csalással vádolt felesége

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Sara Netanjahu szerdán vádalkut írt alá egy feltételezett csalási ügyben. A gyanú szerint az izraeli miniszterelnök felesége rendszeresen állami pénzből rendelt ételeket ismert luxusvendéglőkből, figyelmen kívül hagyva a vonatkozó szabályozást.

A rendőrség által begyűjtött bizonyítékok alapján Sara Netanjahut eredetileg csalás minősített esetével és hivatali visszaéléssel vádolták. Az ügyészi hivatallal kötött vádalku értelmében Sara Netanjahu kevésbé súlyos bűncselekmény elkövetését ismeri el, és azért fogják elítélni, mert szándékosan kihasználta egy másik ember hibáját. Emellett vissza kell fizetnie 45 ezer sékelt (mintegy 3,5 millió forintot), valamint 10 ezer sékeles büntetést (nagyjából 780 ezer forintot) kell fizetnie.

Sara Netanjahu

Az izraeli szabályozás szerint csak akkor lehet a miniszterelnöki rezidenciára a költségvetés terhére kívülről ételt rendelni, ha nincs szakács. A vádirat szerint Ezra Szaidoff, aki a miniszterelnöki hivatalban a kormányfői rezidenciáért felelt, és a rezidenciát a gyakorlatban vezető Sara Netanjahu a helyben is alkalmazott szakács ellenére drága vendéglőkből, ismert séfektől is rendszeresen ételt rendelt.

A rendőrség szerint 350 ezer sékel, vagyis csaknem 28 millió forint értékben követték el a csalást, amikor a hivatalos elszámolásokban takarítónőként jelölték meg a szakácsnőt, hogy ezzel lehetővé tegyék állandó alkalmazása mellett a drága ételek megrendelését. Védőügyvédei szerint Sara Netanjahu nem volt tisztában ezzel a szabályozással, az ételeket pedig egy segéd rendelte meg vendégfogadásra.

Pszichológus vagyok! Üvöltötte Netanjahu felesége – Kibic Magazin

Kiszivárgott egy hangfelvétel Sara Netanjahu pere kapcsán, amelyben azzal vádolta meg egy alkalmazottja, hogy rabszolgaként bánt vele. Hangfelvételen hallható, ahogy az izraeli miniszterelnök felesége magából kikelve üvölt a család PR-esével, amiért szerinte egy pletykalapban megjelent cikk nem domborítja ki eléggé szakmai végzettségét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp