Fischer Iván emlékkoncertet tart a dunai hajóbaleset koreai áldozataiért

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Június 21-én Dél-Koreába utazik a Budapesti Fesztiválzenekar, ahol emlékkoncertet tartanak a balesetben elhunytak tiszteletére. Ezzel az eseménnyel Budapest és Magyarország együttérzését is szeretné a zenekar kifejezni.

Mint ismert, május 29-én 33 koreaival és a kétfős magyar legénységgel a fedélzeten elsüllyedt a Hableány városnéző sétahajó a Dunán, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit híd alatt.

A balesetnek eddig 20 halálos áldozata van – 19 koreai és egy magyar -, hét ember túlélte a tragédiát, másik nyolc embert viszont még mindig keresnek, köztük a Hableány hajó magyar kapitányát.

Fischer Iván egy Facebook üzenetben fejezte ki részvétét az áldozatok családtagjainak magyar és angol nyelven. Az emlékkoncertre június 21-én kerül sor Dél-Koreában, Fischer Iván reméli, hogy erre a gyászoló hozzátartozók is el tudnak jönni.

A négy áldozat családtagjai hétfő reggel érkeztek meg az Incheon nemzetközi repülőtérre, az áldozatok hamvaival a kezükben. Az áldozatok hamvasztása még Magyarországon történt. Ők az első olyan hozzátartozók, akik a dunai hajóbaleset óta visszatértek Dél-Koreába.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp