Fischer Iván emlékkoncertet tart a dunai hajóbaleset koreai áldozataiért

Június 21-én Dél-Koreába utazik a Budapesti Fesztiválzenekar, ahol emlékkoncertet tartanak a balesetben elhunytak tiszteletére. Ezzel az eseménnyel Budapest és Magyarország együttérzését is szeretné a zenekar kifejezni.

Mint ismert, május 29-én 33 koreaival és a kétfős magyar legénységgel a fedélzeten elsüllyedt a Hableány városnéző sétahajó a Dunán, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval a Margit híd alatt.

A balesetnek eddig 20 halálos áldozata van – 19 koreai és egy magyar -, hét ember túlélte a tragédiát, másik nyolc embert viszont még mindig keresnek, köztük a Hableány hajó magyar kapitányát.

Fischer Iván egy Facebook üzenetben fejezte ki részvétét az áldozatok családtagjainak magyar és angol nyelven. Az emlékkoncertre június 21-én kerül sor Dél-Koreában, Fischer Iván reméli, hogy erre a gyászoló hozzátartozók is el tudnak jönni.

A négy áldozat családtagjai hétfő reggel érkeztek meg az Incheon nemzetközi repülőtérre, az áldozatok hamvaival a kezükben. Az áldozatok hamvasztása még Magyarországon történt. Ők az első olyan hozzátartozók, akik a dunai hajóbaleset óta visszatértek Dél-Koreába.

My message to the people of South Korea first in Hungarian, then in English

Közzétette: Ivan Fischer – 2019. június 8., szombat

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp