70. születésnapja alkalmából köszöntötte fel Orbán Viktor az antiszemita zenészt

Schuster Lóránt egy üveg bort is kapott a miniszterelnöktől, aki a zenész munkásságát méltatta. Schuster azonban előadóművészi tevékenysége mellett a zsidózásban is szép teljesítményt tudhat magáénak.

Saját Facebook-oldalán büszkélkedett el Schuster Lóránt, a P. Mobil együttes vezetője azzal a levéllel, amelyet Orbán Viktor küldött neki 70. születésnapja alkalmából, vette észre a 444. A zenész bejegyzése szerint a miniszterelnök köszöntőjét Kovács Tamás protokollfőnök személyesen vitte el neki egy üveg jófajta bor kíséretében.

Schuster Lóránt (Fotó: Wikipédia)

A lap megjegyzi, hogy Orbán szerencsére Schuster zenei teljesítményét, illetve zenekari menedzseri tevékenységét emelte ki köszöntőjében, és nem a MIÉP-es időkben csúcsra járatott zsidózása kapcsán méltatta a rockzenészt.

Schuster Lóránt ugyanis MIÉP-es korszakában, de még jóval azután is rendre tett rasszista, cigányellenes és antiszemita kijelentéseket. Utóbbiból egy rövid guglizás után össze is gyűjtöttünk itt néhányat:

  • 1999-ben a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottságágában a zsidómentő svéd diplomatát Vlagyimir Iljics Wallenbergnek nevezte,
  • 2009-ben Tiszaeszláron – ahol szélsőjobbosok éppen arra a Solymosi Eszterre emlékeztek, akit szerintük zsidók gyilkoltak meg rituális módon – azt kérdezte, hogy „Régen a magyarok ácskapoccsal szegezték oda a turbánt az elfogott törökök fejéhez. El tudjátok-e ezt képzelni kipával?” (a közönség amúgy el tudta képzelni),
  • 2016-ban egy jobbikos rendezvényen azt fejtegette, hogy a Cion bölcseinek jegyzőkönyvében már előre megírtak mindent, ami szerinte „persze hamisítvány, de nagyon kitűnő hamisítvány, mert minden úgy történik, ahogy le van benne írva”. Majd hozzátette: „A történelem arról szól, hogy hogyan kell megcsinálni az Európai Egyesült Államokat. A világot négy részre osztva, izraeli központtal, és a többi”.

Schustert mindezek ellenére kedveli az Orbán-kormány, 2016-ban például Varga Mihály pénzügyminiszter tüntette ki, méghozzá „a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenységéért”. 

A kormány idén március 15. alkalmából két olyan irodalmárt is kitüntetésben részesített, akik korábban többször tettek antiszemita és rasszista kijelentéseket. Takaró Mihály és Döbrentei Kornél kitüntetése ellen a Mazsihisz és a Tett és Védelem Alapítvány is közleményben tiltakozott.

Mazsihisz: Egy nemzeti ünnepen elég lenne egy antiszemita irodalmárt kitüntetni – Kibic Magazin

Március 15. alkalmából a kormány kitüntetett két olyan irodalmárt is, akik korábban többször tettek antiszemita és rasszista kijelentéseket. A Mazsihisz közleményben reagált a történtekre. „Döbrentei Kornél írói munkásságának antiszemita vonatkozásaiból bő válogatást kínál az internet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp