Muszlim és katolikus nők segítenek összevarrni a holokauszt-túlélők képeit

Bécsben harmadszorra is megrongálták azokat a portrékat, amelyeket a Ringstrassén állítottak ki nem nemrég. Most civilek, többek között muszlim és katolikus nők varrják össze a fotókat.

Korábban a Kibic is megírta, hogy Luigi Toscano német-olasz származású fotós holokauszt-túlélőkről készült képeit állították ki nemrég az osztrák fővárosban, a Ringstrassén.

A kiállítást szervező ESRA nevű csoport vette észre, hogy számos képre horogkeresztet és más graffitiket rajzoltak nemrég. A Ringstrasse Bécs belvárosának forgalmas körútja. Később pedig néhány portrét összevagdostak.

Két napja aztán muszlim és katolikus hívek kezdtek neki saját kezűleg a képek öszevarrásának. Ezen kívül a Young Caritas nevű katolikus szervezet és muszlim fiatalok is bejelentették, hogy mostantól virrasztani fognak a képek mellett, hogy így védjék meg őket a további rongálástól.

Az ügyről egy Lukas Oberndorfer nevű férfi tett közzé egy bejegyzést a Facebook oldalán május 27-én. Oberndorfer szerint „Megteszik, amire úgy tűnik, a köztársaság nem képes”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp