Biztonsági szolgálat létrehozásával lépne fel a bulinegyedben zsidózó turisták ellen a TEV

Egyfajta önszerveződő biztonsági szolgálatot hozna létre a Tett és Védelem Alapítvány annak érdekében, hogy a részeg turisták ne vegzálják tovább a vallásos zsidókat a budapesti bulinegyedben. 

Nemrég itt a Kibicen is beszámoltunk arról, hogy Szabó György, a Mazsök elnöke egy erzsébetvárosi Facebook-csoportban arról panaszkodott, hogy vallásos zsidó kinézete miatt többször érte már atrocitás részeg turisták részéről a bulinegyedben, ahol lakik, és ahová zsinagógába is jár. Szabó azt is felvetette, hogy tenni kellene valamit a jelenség ellen.

Részeg turisták vallásos zsidókat vegzálnak a bulinegyedben – Kibic Magazin

Zsidózás, Heil Hitlerezés a bulinegyedben. Szabó Györgynek, a Mazsök elnökének most lett elege a folyamatos atrocitásokból. Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Maszök) kuratóriumi elnöke az Élhető Erzsébetváros csoport Facebook-oldalán fakadt ki, mivel ortodox zsidó lévén már többször érték atrocitások részeg turisták által a bulinegyedben, ahol lakik és ahová zsinagógába is jár.

A Népszava megpróbált utánajárni annak, hogy mi történik a bulinegyednek vagy zsidónegyednek  nevezett területen, ahol számos zsinagóga és más zsidó intézmény is található. A lapnak többen azzal próbálták árnyalni a képet, hogy Szabó kifakadása csupán egy fideszes (Szabó korábban fideszes önkormányzati képviselő volt) belharc része, ami arról szól, hogy egyes NER-közeli oligarchák inkább az átalakításra kerülő Városligetbe szerveznék át a bulinegyedet. 

Ennek ellentmond azonban, hogy a Népszava megkérdezte a bulinegyedben székelő Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökét, Deblinger Eduardot, aki elmondta, hogy nem okoztak számára meglepetést Szabó György kijelentései. Az ortodox zsidókat jól felismerhető kinézetük miatt mindig is érték verbális és tettleges támadások. 

A lap a Tett és Védelem (TEV) Alapítványnál is érdeklődött. Szalai Kálmán, a szervezet titkára arról tájékoztatott, hogy a TEV elejét akarja venni annak, hogy Magyarországra „importálják az észak- és nyugat-európai antiszemitizmus terjedő pestisét”, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy biztonsági szempontból „Budapest ne váljon olyan hellyé, mint némelyik nyugati nagyváros”.

Szalai hozzátette, hogy Szabó jelzésétől függetlenül egyfajta „önszerveződő biztonsági szolgálatot” hoznának létre a bulinegyedben, hogy ezzel szorítsák vissza a jelenséget, illetve elejét vegyék az antiszemita atrocitásoknak. Jelenleg a részletek kidolgozása zajlik, és önkéntesek jelentkezését várják. A TEV-es szolgálat a tervek szerint együttműködik majd a rendvédelmi szervekkel. 

A TEV titkára a Neokohn érdeklődésére azt is elmondta, hogy nem a rendvédelem feladatait szeretnék átvenni, hanem az eddigi kiegyensúlyozott együttműködésre alapozva, a rendvédelmi szerveket segítve kívánnak fellépni a jelenség ellen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp