Hitler nevével ragasztották át a budapesti Jeruzsálem park táblát

Szélsőjobboldali portálok posztoltak fotót az átragasztásról, amely a frissen elnevezett I. kerületi parkban történt.

Jeruzsálem parknak nevezték el Budapest I. kerületében a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart által határolt területet. Tarlós István főpolgármester az avatáson azt mondta, a kiválasztott helyszín szimbolikus jelentőségű.

Jeruzsálem kivételes fejlődéstörténetét annak a százezernyi magyarnak, köztük budapestieknek is köszönheti, akik évszázadok alatt a jobb élet reményében kivándoroltak, és új hazát építettek maguknak – mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy a városfalon túli egyik első lakónegyedet ma is magyar negyedként emlegetik.

Az Adolf Hitler nevére átragasztott tábla képe az interneten terjed. Szerkesztőségünknek egyelőre nincs információja arról, hogy csak manipulált képről van-e szó, vagy tényleg megtörtént az átragasztás. A nagyközönség számára azonban a Facebook, mint információs eszköz ma már sokszor többet jelent, ezért a kép mindenképp káros a magyar zsidóságra nézve.

 

A Lánchíd közelében neveztek el parkot Jeruzsálemről – Kibic Magazin

Jeruzsálem parknak nevezték el Budapest I. kerületében a Clark Ádám tér-Lánchíd utca-Friedrich Born rakpart által határolt területet. Tarlós István főpolgármester szerint a kiválasztott helyszín szimbolikus jelentőségű. A névadó ünnepségen vasárnap Tarlós István főpolgármester azt mondta, Budapest talán legfontosabb jelképe, a Lánchíd közelsége szimbolikus jelentőségű, és a hely fontosságáról tanúskodik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp