A romák utcáiban való masírozás helyett hazabuszozott a Betyársereg Törökszentmiklósról

Óriási rendőri jelenlét mellett mintegy kétszázan gyűltek össze Törökszentmiklóson, amelyet a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk Mozgalom hirdetett meg. A párt szerint különböző cigány családok terrorizálják a helybeli, tisztességesen dolgozó embereket. Két ellentüntető a holokauszt eseményeit ábrázoló korabeli fotókat mutatott fel.

Toroczkaiék arra hivatkozva szervezték a tüntetést kedd este, hogy egy férfi néhány héten belül többször is összevert embereket a városban minden előzmény nélkül. A párt azt állította, hogy áldatlan állapotok vannak a városban, és „különböző cigány családok terrorizálják a helybeli, tisztességesen dolgozó embereket is”, írta a 168 óra.

Számos roma jogvédő és nem roma szervezet tiltakozott az esemény ellen, a helyszínen jelen volt a Momentum és a Szolidartiás néhány képviselője is.Az egyik helyi lakos arról beszélt, hogy bosszantja, hogy 32 éve dolgozik, adófizető, és hó végén mégis nélkülöznie kell a helyi cigányokkal ellentétben.

– Nem vagyok rasszista, de szeretném, ha ők is beilleszkednének a társadalomba. De sajnos ők ezt nem fogadják el. Csak meg kell nézni, hogy a börtönökben kik vannak – mondta, hozzátéve, hogy ha minden szakad, belép a Nemzeti Légióba, sok ismerősével együtt.

Miközben Nagy Tibor, a MIÉP elnöke, Tiszaeszlár polgármestere beszédet mondott, nagyobb figyelmet váltott ki az, hogy két ellentüntető a holokauszt eseményeit, illetve más világháborús fasiszta bűncselekményeket ábrázoló korabeli fotókat mutatott fel. A Betyársereg tagjai ekkor köréjük gyűltek, és az egyik fekete ruhás megpróbálta a táblát kivenni a demonstráló kezéből.

Bár a rendezvény végén úgy tűnt, a Betyársereg tagjai mégis elindulnak a törökszentmiklósi romák telepe felé, de a feketeruhások végül a rendőri jelenlét hatására a buszuk felé vették az irányt.

Nem tartott premiert a Nemzeti Légió, elmaradtak az egyenruhások a Mi Hazánk cigányozós tüntetéséről Törökszentmiklóson

A romák utcáiba való masírozás helyett hazabuszozott a Betyársereg, akik Toroczkaiék légiósai helyett gyűltek össze a szolíd eseményen. Néhány elszánt ellentüntető is akadt, akik kisebb taszigálásba keveredtek a feketeruhásokkal. Óriási rendőri jelenlét mellett mintegy kétszázan gyűltek össze a Jász megyei Törökszentmiklós főterén azon a kedd esti demonstráción, amelyet a Toroczkai László által vezetett Mi Hazánk Mozgalom hirdetett meg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp