Négy félmeztelen nő kergette szét az ultra-ortodox tüntetőket Jeruzsálemben

Rendőrök sem bírtak a több száz haredi férfival, akik azért tüntettek, mert az Eurovízió záróadására szombaton került sor. A melltartóra vetkőzött nők látványa azonban megtette a hatását.

Haredi férfiak demonstráltak Jeruzsálemben a hétvégén, amiért szerintük az Eurovízió záróadása megszentségtelenítette a szombatot.

A jeruzsálemi rendőrség nagy erőkkel próbálta megfékezni az ultra-ortodoxok demonstrációját szombaton, amikor váratlan segítséget kaptak a negyedben lakóktól. A helyszínen ugyanis félmeztelen nők jelentek meg. A vallásos férfiaknak tilos fedetlen nőkre pillantaniuk, ezért inkább elmenekültek.

Több száz haredi férfi és fiú csapott össze aznap a rendőrséggel, akadályozták a forgalmat, rendőröket támadtak meg, amiért az Eurovízió záróeseménye szombatra, vagyis a zsidók heti pihenőnapjára esett.

Habár az adás sugárzásakor már vége volt a szombatnak, a nap folyamán próbák zajlottak, és ennek a munkának az engedélyezése bőszítette fel a vallásos férfiakat.

Az Eurovízió döntője előtt Izrael egyik főrabbija arra kérte az embereket, hogy 20 perccel tartsák tovább a szombatot tekintettel a pihenőnap arcpirító meggyalázására.

Vannak olyan haredi férfiak, akik nem hajlandók nőkről készült fotókra nézni, még akkor sem, ha azokon felöltözött nők szerepelnek. Évtizedek óta rendszeres incidensek vannak abból, hogy összefirkálják a nők arcát az utcai plakátokon a fővárosban és más városokban.

Eredeti cikk:

Jerusalem Haredi protesters flee after women strip down to bras

Scores of police in Jerusalem backed up by officers on horseback trying to break up an ultra-Orthodox street protest Saturday got some help from an unexpected quarter – women who took their tops off, driving away the protesters, who are religiously forbidden from looking at them.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp