Négy félmeztelen nő kergette szét az ultra-ortodox tüntetőket Jeruzsálemben

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Rendőrök sem bírtak a több száz haredi férfival, akik azért tüntettek, mert az Eurovízió záróadására szombaton került sor. A melltartóra vetkőzött nők látványa azonban megtette a hatását.

Haredi férfiak demonstráltak Jeruzsálemben a hétvégén, amiért szerintük az Eurovízió záróadása megszentségtelenítette a szombatot.

A jeruzsálemi rendőrség nagy erőkkel próbálta megfékezni az ultra-ortodoxok demonstrációját szombaton, amikor váratlan segítséget kaptak a negyedben lakóktól. A helyszínen ugyanis félmeztelen nők jelentek meg. A vallásos férfiaknak tilos fedetlen nőkre pillantaniuk, ezért inkább elmenekültek.

Több száz haredi férfi és fiú csapott össze aznap a rendőrséggel, akadályozták a forgalmat, rendőröket támadtak meg, amiért az Eurovízió záróeseménye szombatra, vagyis a zsidók heti pihenőnapjára esett.

Habár az adás sugárzásakor már vége volt a szombatnak, a nap folyamán próbák zajlottak, és ennek a munkának az engedélyezése bőszítette fel a vallásos férfiakat.

Az Eurovízió döntője előtt Izrael egyik főrabbija arra kérte az embereket, hogy 20 perccel tartsák tovább a szombatot tekintettel a pihenőnap arcpirító meggyalázására.

Vannak olyan haredi férfiak, akik nem hajlandók nőkről készült fotókra nézni, még akkor sem, ha azokon felöltözött nők szerepelnek. Évtizedek óta rendszeres incidensek vannak abból, hogy összefirkálják a nők arcát az utcai plakátokon a fővárosban és más városokban.

Eredeti cikk:

Jerusalem Haredi protesters flee after women strip down to bras

Scores of police in Jerusalem backed up by officers on horseback trying to break up an ultra-Orthodox street protest Saturday got some help from an unexpected quarter – women who took their tops off, driving away the protesters, who are religiously forbidden from looking at them.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp