Holokauszttagadó videót tett közzé az Al Jazeera

Az arab hírtévé közösségi oldalain megjelent videóban mesének nevezték a gázkamrákat és megkérdőjelezték a holokauszt áldozatainak számát. A csatorna a botrányt követően felfüggesztette a videót megosztó munkatársait.

A katari székhelyű Al Jazeera hírtelevízió közösségi oldalain egy olyan arab nyelvű videó jelent meg pénteken, amely szerint a holokausztból a cionisták profitáltak a leginkább, akik együttműködhettek Hitlerrel. A filmben mesének nevezték, hogy a gázkamrákban zsidókat gyilkoltak meg, illetve a hatmillió áldozatot is megkérdőjelezték.

A csatorna a nagy felháborodást követően eltávolította a videót az oldalairól, azzal az inokkal, hogy a film közzétevői megszegték a szerkesztői előírásokat. A csatorna a videót megosztó két munkatárását pedig felfüggesztette.

(Jpost)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp