A szétválasztott zsidó ikrek rejtélye

A magyar mozikban is bemutatják a Három egyforma idegen című dokumentumfilmet, amely három zsidó ikertestvér elképesztő történetét mutatja be. Az ikreket tudtukon kívül egy nem kevésbé elképesztő emberkísérletben használták fel.

A Sundance Filmfesztiválon a zsűri különdíját elnyerő Három egyforma idegen című dokumentumfilm a forgalmazó Mozinet promóanyaga szerint arról szól, hogy mennyire irányíthatjuk a magunk és gyerekeink sorsát, és mennyire határozzák meg életünket az örökölt gének. Igen ám, de a filmből az is kiderül, hogy ebben az esetben a természet kontra nevelés témakört egy elég sötét emberkísérlet keretében próbálták meg vizsgálni.

Ebben a kísérletben vettek részt tudtukon kívül azok a hármas ikrek is, akik történetét a film elmeséli, és akik csodával határos egymásra találásáról az 1980-as években a média is alaposan beszámolt. A fiúk azonban kutatni kezdtek, hogy miért választották szét őket fiatal korukban, és miért nem tudtak erről befogadó szüleik.

A nyomozásuk során pedig rábukkantak arra a velük, és mint később kiderült több más ikerrel folytatott kísérletre, amelyben egy zsidó gyerekekre és családokra szakosodott örökbefogadási ügynökség, illetve a Jewish Board (Zsidó Tanács), az Egyesült Államok egyik legnagyobb nonprofit mentális egészségügyi és szociális szolgáltatási ügynöksége is érintett volt.

A Három egyforma idegent június 13-án mutatják be a magyar mozikban.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook 0
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp