Palesztin zászlót tűztek ki a CEU budapesti épületére

A palesztin néppel való szolidaritás jeleként zászlót tűzött ki a CEU budapesti épületére a CEU Radikális Diák Közössége nevű szervezet, vette észre a mandiner.hu.

A közösség Facebook bejegyzést is közzé tett ezzel kapcsolatban, amelyben azt írják:

A CEU Radikális Diák Közösség szolidaritását fejezi ki a palesztin néppel szemben, és kitűzi a palesztin zászlót. Ma, május 15-én, az al Nakba emléknapja van, amikor az 1948-as háború idején sor került a palesztinok tömeges kitelepítésére. Palesztina azóta is izraeli megszállás alatt van.

Az eseménnyel kapcsolatban filmvetítést is terveznek.

Megkerestük a CEU-t az üggyel kapcsolatban, válaszuk itt olvasható:

A CEU nem támogatta a palesztin zászlós akciót – Kibic Magazin

Egy CEU-s diákcsoport tegnap palesztin zászlót helyezett ki az intézmény budapesti épületének bejárata főlé. Az egyetem közölte, nem támogatta a palesztinokkal való szolidaritási akciót. Itt a Kibicen mi is beszámoltunk arról, hogy egy CEU Radikális Diák Közösség elnevezésű csoport egy palesztin zászlót tűzött ki tegnap a CEU budapesti épületének bejárata fölé, hogy ezzel fejezze ki szolidaritását a palesztin néppel szemben.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp