Milyen az élete egy mai középosztálybeli zsidó nőnek Magyarországon?

AZ ESEMÉNY TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD.

A Kibic Magazin (www.akibic.hu) különleges irodalmi kóstolót indított a Csányi5-ben 2019. tavaszától. Nem csak találkozunk az írókkal és meghallgathatjuk írásaikat, de megnézhetjük, hogyan készítik el kedvenc fogásukat és aztán meg is kóstolhatjuk őket.

Május 26-án 16:00-tól, Hidas Judit, íróval, a Kibic Magazin főszerkesztőjével beszélget és főz Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője. Hidas Juditnak tavasszal jelent meg legújabb kötete BOLDOGSÁG TÍZEZER KILOMÉTERRE címmel.

Hidas Judit

Hidas Juditnak áprilisban jelent meg a legújabb könyve BOLDOGSÁG TÍZEZER KILOMÉTERRE címmel, amelynek egy nagyon mai, középosztálybeli nőfigura a főszereplője, aki sokunknak lehet kényelmetlenül és szerethetően ismerős.

A fülszöveg szerint a kötet az önfeláldozó női attitűd hamisságáról, a túlzott megfelelés, a gyengeség és az ártatlanság csapdáiról szól.

De az esten sok szó esik majd a zsidóságról, a Kibic magazin és a zsidó közösség viszonyáról, a civilek helyzetéről.

Borgula András

A menü:
– étvágygerjesztő: beszélgetés a szerzővel, és részletek a BOLDOGSÁG TÍZEZER KILOMÉTERRE c. könyvből
– főfogás: izraeli saksuka vegán és husos változatban
– desszert: jókedv

A szerző gondolatai a könyvről:

„Egy nőnek sokféle szerepben kell helyt állnia. Fontos, hogy jó anya, jó nő, jó feleség és nem utolsósorban hatékony ember, azaz jó szakember legyen. De a rendelkezésre álló idő mindenki számára csupán huszonnégy óra. Lehetetlen mindenhol megfelelni, ha nem kér és nem kap segítséget, ha minden teher egyedül az ő vállára nehezedik, ha nem képes kiállni magáért, ha önzésnek tekinti azt, amikor nem csupán szolgálni akar és a környezetének örömet szerezni. A tökéletesség hajszolása, az állandó megfelelés, a saját igényeink háttérbe szorítása iszonyatos frusztrációhoz vezet. Így nyomjuk el magunkban a szükségleteinket és a vágyainkat, a környezetünk pedig sokszor készségesen asszisztál ehhez.

Nem gondolom, hogy minden, amit teszünk vagy ami velünk történik, kizárólag rajtunk múlik. De hiszem, hogy csak akkor tudjuk a világot önmagunk számára jobb hellyé tenni, ha próbálunk változtatni a személyiségünkben rögzült mintákon azért, hogy szabadabb és teljesebb életet élhessünk. És ezzel már egy kicsit hozzájárulunk a világ megváltoztatásához is.”

Hidas Judit

https://www.facebook.com/events/1011849409205432/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp