Milyen az élete egy mai középosztálybeli zsidó nőnek Magyarországon?

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

AZ ESEMÉNY TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD.

A Kibic Magazin (www.akibic.hu) különleges irodalmi kóstolót indított a Csányi5-ben 2019. tavaszától. Nem csak találkozunk az írókkal és meghallgathatjuk írásaikat, de megnézhetjük, hogyan készítik el kedvenc fogásukat és aztán meg is kóstolhatjuk őket.

Május 26-án 16:00-tól, Hidas Judit, íróval, a Kibic Magazin főszerkesztőjével beszélget és főz Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője. Hidas Juditnak tavasszal jelent meg legújabb kötete BOLDOGSÁG TÍZEZER KILOMÉTERRE címmel.

Hidas Judit

Hidas Juditnak áprilisban jelent meg a legújabb könyve BOLDOGSÁG TÍZEZER KILOMÉTERRE címmel, amelynek egy nagyon mai, középosztálybeli nőfigura a főszereplője, aki sokunknak lehet kényelmetlenül és szerethetően ismerős.

A fülszöveg szerint a kötet az önfeláldozó női attitűd hamisságáról, a túlzott megfelelés, a gyengeség és az ártatlanság csapdáiról szól.

De az esten sok szó esik majd a zsidóságról, a Kibic magazin és a zsidó közösség viszonyáról, a civilek helyzetéről.

Borgula András

A menü:
– étvágygerjesztő: beszélgetés a szerzővel, és részletek a BOLDOGSÁG TÍZEZER KILOMÉTERRE c. könyvből
– főfogás: izraeli saksuka vegán és husos változatban
– desszert: jókedv

A szerző gondolatai a könyvről:

„Egy nőnek sokféle szerepben kell helyt állnia. Fontos, hogy jó anya, jó nő, jó feleség és nem utolsósorban hatékony ember, azaz jó szakember legyen. De a rendelkezésre álló idő mindenki számára csupán huszonnégy óra. Lehetetlen mindenhol megfelelni, ha nem kér és nem kap segítséget, ha minden teher egyedül az ő vállára nehezedik, ha nem képes kiállni magáért, ha önzésnek tekinti azt, amikor nem csupán szolgálni akar és a környezetének örömet szerezni. A tökéletesség hajszolása, az állandó megfelelés, a saját igényeink háttérbe szorítása iszonyatos frusztrációhoz vezet. Így nyomjuk el magunkban a szükségleteinket és a vágyainkat, a környezetünk pedig sokszor készségesen asszisztál ehhez.

Nem gondolom, hogy minden, amit teszünk vagy ami velünk történik, kizárólag rajtunk múlik. De hiszem, hogy csak akkor tudjuk a világot önmagunk számára jobb hellyé tenni, ha próbálunk változtatni a személyiségünkben rögzült mintákon azért, hogy szabadabb és teljesebb életet élhessünk. És ezzel már egy kicsit hozzájárulunk a világ megváltoztatásához is.”

Hidas Judit

Vendégkönyv Hidas Judittal

Art event by Kibic Magazin and Csányi5 on Sunday, May 26 2019

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp