A CEU nem támogatta a palesztin zászlós akciót

Egy CEU-s diákcsoport tegnap palesztin zászlót helyezett ki az intézmény budapesti épületének bejárata főlé. Az egyetem közölte, nem támogatta a palesztinokkal való szolidaritási akciót.

Itt a Kibicen mi is beszámoltunk arról, hogy egy CEU Radikális Diák Közösség elnevezésű csoport egy palesztin zászlót tűzött ki tegnap a CEU budapesti épületének bejárata fölé, hogy ezzel fejezze ki szolidaritását a palesztin néppel szemben. A palesztinok ugyanis tegnap tartották meg a Nakba (katasztrófa) elnevezésű emléknapot, ami egybeesik Izrael függetlenségének kikiáltásával. A palesztinok szerint Izrael létrejöttével elvesztették saját hazájukat.

Palesztin zászlót tűztek ki a CEU budapesti épületére – Kibic Magazin

A palesztin néppel való szolidaritás jeleként zászlót tűzött ki a CEU budapesti épületére a CEU Radikális Diák Közössége nevű szervezet, vette észre a mandiner.hu. A közösség Facebook bejegyzést is közzé tett ezzel kapcsolatban, amelyben azt írják: A CEU Radikális Diák Közösség szolidaritását fejezi ki a palesztin néppel szemben, és kitűzi a palesztin zászlót.

Az esettel kapcsolatban megkerestük Rüll Ildikót, a CEU sajtóreferensét, akitől azt a választ kaptuk, hogy a CEU nem támogatta a diákcsoport akcióját. A diákok az egyetem engedélye nélkül tűzték ki a palesztin zászlót, és amint az intézménytől tudomást szereztek arról, hogy a zászló felkerült az épületükre, eltávolíttatták azt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp