Holokauszt áldozat haját viselő játékbaba van egy török múzeum birtokában?

Mielőtt a lágerekben megölték a kislányokat, levágták a hajukat, amit gazdag német gyerekeknek való játékbabákon használtak fel, állítja a Anatóliai Játék Múzeum igazgatója.

A török játékmúzeum szerint a birtokukban van egy olyan baba, amely 2017-es megnyitásuk óta látható a kiállításukon, számolt be erről a jpost.com egy CNN hír alapján.

Emray Unlusoy, az Anatóliai Játék Múzeum igazgató elmondta: a halálra ítélt kislányok haját levágták, és olyan babák készítésénél használták fel, amiket gazdag német gyerekek kaptak meg. Ez a tragédia húzódik a valódi hajjal rendelkező babák története mögött.”

A múzeum igazgatója, Emray Unlusoy és a baba

Unlusoy elondta, hogy a babát Németországban vásárolta a múzeum, és 1941-ben halt meg Auschwitzban az az áldozat, akinek a haját felhasználták hozzá annak idején. A zsidók tömeges kiirtása a lengyelországi Auschwitzban 1942-ben kezdődött.

A nácik valóban elraktározták a gyerek áldozatok és a nők haját, de az eddig információk szerint nagy mennyiségben nem használták fel játékok előállításához.

A cikk nyomán anonim zsidó csoportok mintát vettek magukhoz a baba hajából, hogy genetikai teszt segítségével ellenőrizzék az igazgató állításait. A CNN riportja még nem számolt be ennek eredményéről.

Toy museum in Turkey says it has doll with hair from Holocaust victim

Dear Reader, As you can imagine, more people are reading The Jerusalem Post than ever before. Nevertheless, traditional business models are no longer sustainable and high-quality publications, like ours, are being forced to look for new ways to keep going. Unlike many other news organizations, we have not put up a paywall.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp