Zugló szélén épülhet fel a zsidó sport- és kulturális központ

A Maccabi Európa Játékok idejére tervezett sportközpont végül csak az esemény megrendezését követően épülhet majd fel. Most úgy tűnik, Zugló egyik csücskében lehet a végleges helyszín.

A Maccabi Európa Játékok pályázatában egy zsidó sport- és kulturális központ létrehozásának terve is szerepelt. Sokáig úgy volt, hogy ez a központ a Maccabi Játékok idejére a Kerepesi úton felépülő új MTK sportkomplexumban kaphat majd helyet. A Kerepesi úti központ építése azonban egyelőre nem kezdődött el, így a Maccabi Játékokat is más helyszínen rendezik meg, egyben úgy tűnik, a tervezett zsidó sportközpont is más máshol jöhet létre.

A Maccabi VAC csapata a 2017-es Maccabi Játékokon (Fotó: Facebook/Maccabi VAC)

Jelen állás szerint ez a helyszín Zuglóban lehet, az M3-as autópálya bevezető szakasza szomszédságában található Tengerszem utca – Szuglói körvasút sor – Kacsóh Pongrác út közötti telektömbön, olvasható a zuglo.hu beszámolójában. A XIV. kerületi önkormányzat honlapja arról ír, hogy ezen a telektömbön kormányzati beruházás keretében épülhet meg a többfunkciós létesítmény, amely a Maccabi VAC és a Mazsihisz közös használatába kerül.

A kerület képviselő-testülete hétfői, rendkívüli ülésén határozott arról, hogy kiemelt fejlesztési övezetté nyilvánítja a területet, mivel az új kerületi építési szabályzat elfogadásának időpontja bizonytalan, így a testület pozitív döntésével a telektömbre külön kerületi építési szabályzat készülhet, amely ezzel jelentősen felgyorsíthatja a sport- és kulturális központ felépítését.

47.5381207,19.1046502

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

A barnamezős beruházás ezzel együtt is csak a július 29. – augusztus 7. között megrendezésre kerülő Maccabi Európa Játékokat követően készülhet el, és a tervek szerint jelentős szerepet tölt majd be a magyarországi zsidó közösség és a magyar sportélet hosszútávú céljainak megvalósításában. Ezzel kapcsolatban Heisler András, a Mazsihisz elnöke a Szombatnak adott interjúban arról beszélt: azzal a kéréssel fordultak a kormányhoz, hogy a munkálatok addig jussanak el, hogy a játékok ideje alatt az ünnepélyes alapkőletételre sor kerülhessen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp