Trump szerint Orbán a kereszténység bátor védelmezője

Jelenleg folyik Orbán Viktor amerikai látogatása, amelynek során találkozott Donald Trump elnökkel. Trump a kereszténység igazi védelmezőjének nevezte Orbánt, annak ellenére, hogy mind a republikánus, mind a demokrata képviselők közül többen antidemokratikusnak és antiszemitának nevezték a magyar miniszterelnököt, írta a JTA.org.

„Orbán hatalmas munkát végzett sok területen”, mondta Trump hétfőn, amikor fogadta a Fehér házban Orbánt. „Személyét sokfelé tisztelik Európában. És ugyan hozzám hasonlóan sokak számára ellentmondásos figura, de ez rendben van. Jó munkát végzett, megőrizte az ország biztonságát”, fordult végül Trump a magyar miniszterelnökhöz.

Trump azután mondta azt, hogy Orbánt mindenütt tisztelik Európában, hogy az amerikai elnök fő tanácsadói jelezték neki, hogy Orbán autoriter kormányzási stílusa sok európai vezető számára elfogadhatatlan.

Korábban 9 demokrata képviselő – közülük 5 zsidó származású – kérte Trumpot, hogy mondja le az Orbánnal való találkozót. Azzal érveltek, hogy a magyar miniszterelnök antiszemita, illetve a muszlimokkal és más kisebbségekkel szemben előítéletes. 4 szenátor (mindkét nagy pártból) pedig arra kérte, térjenek ki a találkozón a demokratikus jogok állapotára.

Úgy tűnik, Trumpot nem érdekelték a kérések.

„Sokat tett a keresztény közösségekért”, mondta Orbánnak, amellyel egyértelműen a migrációs válság kezelésére utalt. Amikor az egyik újságíró arról kérdezte Trumpot, hogy mit szól a demokratikus értékek háttérbe szorulásához Magyarországon, illetve ahhoz, hogy Orbánék korlátozzák a sajtót és az egyetemeket, Trump annyit mondott: „bátor ember”.

Orbán kritikusai szerint a Soros-ellenes kampány erősen antiszemita, és a magyarok nem akarnak felelősséget vállalni a magyar zsidókkal szemben elkövetett saját 2-dik világháborús tetteikért, közreműködésükért.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp