Nemzeti Légió néven indul újra a Magyar Gárda

Nemzeti Légió elnevezéssel „honvédelmi, hagyományőrző szervezetet” hozott létre a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be Toroczkai László, a párt elnöke, aki a sajtótájékoztatót terepszínű egyenruhások gyűrűjében tartotta meg.

A Nemzeti Légió nem a korábban az MSZP és a Fidesz által aljas módon betiltott és a Jobbik által elárult Magyar Gárda jogutódja, de eszmeiségének és szellemiségének örököse – fogalmazott Toroczkai László. Elmondta, az egyesületi bejegyzés alatt álló szervezet alapvető missziója a honvédelmi alapismeretek oktatása, a katonai hagyományok ápolása, illetve katasztrófahelyzetekben, például árvíz idején az élet- és vagyonvédelem.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke bemutatja a párt az új „honvédelmi, hagyományőrző szervezetét” (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Kijelentette, az elmúlt évtizedben nem szűntek meg, sőt súlyosbodtak azok a tényezők, amelyek korábban a Magyar Gárda megalakulásához vezettek. Vagyis az elszánt, magukért tenni akaró magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy megszervezzék saját védelmüket.

Toroczkai László szerint aktualitást ad a légió létrehozásának, hogy éppen száz éve alakult meg a Nemzeti Hadsereg, amely Horthy Miklós vezetésével „megtisztította az országot a kommunistáktól”. Csakúgy, mint száz évvel ezelőtt, ma is az anarchia felé halad az ország, hiszen van olyan cigány párt, amelyik cigány tartományt akar leválasztani Magyarországról és olyan település, Törökszentmiklós, ahol cigány klán tartja rettegésben a helybelieket – mondta.

Felélesztené a Magyar Gárda szellemiségét a Mi Hazánk Mozgalom – Kibic Magazin

A szélsőjobbos párt a bíróság által betiltott Magyar Gárda szellemiségét és eszmeiségét élesztené fel egy hasonló önvédelmi szervezet létrehozásával. A nyár elején Szegeden bontana zászlót a Mi Hazánk Mozgalom új önvédelmi szervezete, amellyel a Magyar Gárda szellemiségét és eszmeiségét élesztené fel a szélsőjobbos párt, tudta meg a Magyar Nemzet.

Kijelentette, az anarchia, a bűnözők elleni fellépés mellett a légió feladatának tekinti, hogy támogassák azon magyar emberek ezreit, akiket jogtalanul kilakoltatnak. Ezért jelen lesznek a kilakoltatásoknál is.

Toroczkai László közölte, a rendőrségi tiltás ellenére mindenképpen megtartják a Törökszentmiklósra meghirdetett demonstrációjukat. Arról is szólt, hogy a Nemzeti Légió zászlóbontása június 1-jén Szegeden lesz. A szervezet vezetője Födelmesi László, a Francia Idegenlégió volt katonája lesz, stratégiai szövetségesük pedig a Betyársereg.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp