A magyar delegáció átvette a Maccabi Európa Játékok zászlaját Izraelben

Az izraeli Kfar Maccabiban, a helyi olimpiai faluban vették át a szövetség magyar vezetői a zászlót a szervezet európai vezetőitől, miután nyáron Budapesten rendezik meg a Maccabi Európa Játékokat.

A kongresszus plénumán Benkó Levente, Magyarország Tel-Aviv-i nagykövete emlékeztetett a két ország kiváló politikai és diplomáciai kapcsolatára. “Büszkén kijelenthetjük, hogy valószínűleg Magyarország Izrael legjobb barátja Európában”- hangsúlyozta a nagykövet.

A magas szintű kapcsolatok jegyében rendezik nyáron Budapesten a negyven ország több mint kétezer ötszáz versenyzőjét mozgósító Maccabi Európa Játékokat, amelyen huszonegy sportágban mérik össze erejüket. Benkő Levente történelminek nevezte ezt a sporteseményt, amelyet kilencven év után először rendeznek meg Közép-Európában.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke, a magyar szervező bizottság társelnöke Izraelből gratulált Heisler Andrásnak ahhoz, hogy újraválasztották a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökének, majd megismételte a meghívást Budapestre, a Maccabi Európa Játékokra.

A Maccabi Világszövetség a legnagyobb és a legrégebben működő zsidó sportszervezet a világon, amely öt kontinensen ível át. Négyévente, Izraelben rendezik meg a Maccabi Világjátékokat. Az Európai Maccabi Szövetség (EMC) a helyi Maccabi tagszervezetek ernyőszervezete. A Maccabi Európa Játékokat négyévente rendezik meg, két évvel az izraeli Maccabi Világjátékokat követően. Az EMC 2015-ös kongresszusán dőlt el, hogy 2019-ben a magyar főváros lehet a házigazda.

Az 1906-ban alakult Maccabi VAC Hungary Magyarország egyetlen zsidó sportegyesülete.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp