Ismét Heisler András a Mazsihisz elnöke

104 képviselő részvételével zajlott le a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közgyűlése, ahol 74 igen, 32 tartózkodás vagy nem a szavazattal Heisler András lett a szervezet új elnöke.

A Mazsihisz közgyűlése 74:32 arányban ismét Heisler Andrást választotta meg a Szövetség elnökének.

Sokáig Heisler András volt az egyedüli jelölt, de az utolsó héten Ács Tamás, a  BZSH korábbi elnöke is felkerült a jelölőlistára. Ács végül a választás előtt visszalépett családi okokra hivatkozva. A BZSH volt elnöke az áprilisi választáson mindössze 3 szavazatot kapott.

Wilner Róbert: Koncepció vs. majdcsakleszvalami – Kibic Magazin

A (még) legnagyobb hazai zsidó szervezet, a Mazsihisz elnökválasztó közgyűlést tart május 12-én. Ez jó lenne, ám megint és újra megjelennek az előző cikkemben megdalolt táborok, az árkok. – Wilner Róbert véleménycikke. Megint besodort a szél mindenféle érdekességet. Ilyenkor mit lehet tenni? Tudom, csukjam be az ablakot.

A két megválasztott alelnök Goldmann Tamás, a Pécsi Zsidó Hitközség elnöke lett 69 szavazattal és Horváth József, a lágymányosi Bét Sálom körzet elnöke 53 szavazattal.

Heisler András a Szombatnak adott interjút nem sokkal a megválasztása előtt, ahol egyrészt beszélt arról, hogy megkerülhetetlennek tartja a Mazsihiszen belüli szervezeti korszerűsítést. „Korszerű szervezeti struktúrára van szükségünk, ahol a felelősségek és a feladatok az eddiginél átláthatóbbak és számon kérhetőbbek lesznek”, mondta.

Ezen kívül válaszolt arra a kérdésre is, hogy a Mazsihisz miként fog a jövőben együttműködni a zsidó civil szervezetekkel, amelyekről Heisler elismerte, hogy nem sok támogatást kaptak eddig a szövetségtől.

„A Mazsihisz valami kevéske pénzt mindig juttatott a civil szervezeteknek, de közben igyekezett őket a tűztől távol tartani. A mai hozzáállásunk más, noha ennek az eredményei még nemigen látszanak. Ma is adunk támogatást, valamivel talán többet, mint régen, de sokkal több pénzt adni mi sem vagyunk képesek, a költségvetésünk véges. Viszont a hozzánk fordulókat nem küldjük el, hanem megpróbálunk velük együtt találni megoldást a gondjaikra. Nem a Mazsihisz forrásaiból, de a Mazsihisz kapcsolati tőkéjével, lobbierejével és közéleti súlyával.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp