Felélesztené a Magyar Gárda szellemiségét a Mi Hazánk Mozgalom

A szélsőjobbos párt a bíróság által betiltott Magyar Gárda szellemiségét és eszmeiségét élesztené fel egy hasonló önvédelmi szervezet létrehozásával.

A nyár elején Szegeden bontana zászlót a Mi Hazánk Mozgalom új önvédelmi szervezete, amellyel a Magyar Gárda szellemiségét és eszmeiségét élesztené fel a szélsőjobbos párt, tudta meg a Magyar Nemzet. A Jobbik által 2007-ben létrehozott eredeti szervezetet a bíróság 2009-ben oszlatta fel.

Gárdista kórus (Fotó: Wikipédia)

A néppártosodni nem akaró volt jobbikosok az új gárda megalapításával együtt a Horthy vezette Nemzeti Hadsereg megalakulásának 100. évfordulójáról és a darutollas vitézekről is megemlékeznek majd. Ezeket a százéves eszméket szeretnék ugyanis átültetni a Magyar Gárda szervezeti felépítésével egy modern megjelenési formában.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp