Auschwitz-i fotók képei láthatók szoknyákon és párnákon

Az ausztrál internetes oldal azt ígéri, hogy eltávolítja a termékeket, mivel azok szembe mennek a céges irányelveikkel.

Az Auschwitz-Birkenau-i haláltábor helyén működő múzeum vezetői tiltakozásukat fejezték ki azzal az online áruházzal szemben, ahol az 1,1 millió ember halálát követelő koncentrációs tábort ábrázoló miniszoknyákat, párnákat és más termékeket lehet kapni.

A múzeum a Twitteren jelezte, hogy felkavaró és tiszteletlen dolog ilyen fotókkal ellátott termékeket értékesíteni.

Lukasz Lipinski szóvivő azt mondta a sajtónak szerdán, hogy a múzeum kötelességének érezte, hogy tiltakozzon.

Az ausztrál értékesítési oldal lehetővé teszi alkotók számára, hogy saját dizájnnal rendelkező ruhadarabokat áruljanak az oldalukon. A mostani eset felfedezése után ígéretet tettek arra, hogy azonnal intézkedni fognak, mivel ez nem egyezik az irányelveikkel.

1940-45-ig nagyjából 1,1 millió ember pusztult el Auschwitzban. Főként zsidó, de lengyelek, cigányok, oroszok  is áldozatul estek a németek pusztításának. A múlt héten körülbelül 10.000 zsidó fiatal ember vonult fel pusztítás emlékéül szolgáló Élet Menete sétán, amely Auschwitz és Birkenau közötti útvonalon rendeztek a háborúban megölt 6 millió zsidó tiszteletére.

Az eredeti cikk:

Auschwitz Museum protests sale of camp photos on skirts and pillows

WARSAW, Poland – Museum authorities at the Auschwitz-Birkenau former Nazi German death camp in Poland have protested to an online vendor that was selling miniskirts, pillows and other items bearing photos of the camp, where around 1.1 million people were killed during World War II.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp