Részeg turisták vallásos zsidókat vegzálnak a bulinegyedben

Zsidózás, Heil Hitlerezés a bulinegyedben. Szabó Györgynek, a Mazsök elnökének most lett elege a folyamatos atrocitásokból.

Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (Maszök) kuratóriumi elnöke az Élhető Erzsébetváros csoport Facebook-oldalán fakadt ki, mivel ortodox zsidó lévén már többször érték atrocitások részeg turisták által a bulinegyedben, ahol lakik és ahová zsinagógába is jár.

https://www.facebook.com/groups/elhetoerzsebetvaros/permalink/2319203831690263/

„A helyzet nem megnyugtató, sőt néha ijesztő, főleg a tavaszi, illetve nyári időszakban, amikor a szombat későn köszönt be és megy ki. Szinte minden héten zsinagógába menet (hagyományos zsidó öltözetben) rendszeresek az atrocitások az előbb említett, többségében angol turisták részéről. A “shot jewish”, “kill jewish”, “heil hitler” bekiabálások rendszeressé váltak” – írja Szabó, aki szerint a fizikai atrocitás határát súroló események sem ritkák.

Szabó György a Népszavának beszélt egy ilyen esetről, amikor egy nagyobb csoport részeg vette körül, ezért jobbnak látta, ha gyorsan elhagyja a helyszínt. Máskor viszont, amikor nem voltak ennyire egyenlőtlenek az erőviszonyok, megtörtént, hogy „elkapta a grabancát” valakinek. A megszeppent turista ilyenkor persze már szabadkozva bocsánatot kért, hogy „ő nem is úgy gondolta”.

Bár annak nem látja értelmét, hogy a rendőrséghez forduljon, Szabó szerint valamit azért tenni kellene az ügyben. Attól tart ugyanis, hogy amennyiben a helyzet tovább romlik, a szóbeli atrocitásokat előbb-utóbb fizikai bántalmazás követheti.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp