A zsidók életigenléssel válaszolnak a terroristáknak   

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Ismét antiszemita terrortámadás történt az USA-ban a múlt hét szombaton egy chabad zsinagógában. Egy ember életét vesztette, többen megsérültek. Az EMIH szolidaritását fejezi ki az áldozatokkal és zsinagógába hívja most szombatra a magyar közösség minél több tagját. Tegnap volt a holokauszt emléknapja Izraelben.

Mély megrendülését fejezte ki a dél-kaliforniai Poway zsinagógájában történt antiszemita ámokfutással kapcsolatban az EMIH egy frissen kiadott közleményében. Ez az esemény azért is különösen fájdalmas számukra, mert a terrorcselekménynek egy chabad zsinagóga volt a célpontja.

„A zsidóság számára kiemelten fontos az emberi élet szentsége. Mesterünktől, a Lubavicsi Rebbétől azt tanultuk, hogy minden negatív eseményre meg kell próbálnunk pozitív cselekvéssel válaszolni”, olvasható a közleményben.

Mindezekért az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) csatlakozik Yisroel Goldstein, a Poway chabad zsinagógájának a terrortámadás során megsebesült rabbijának a felhívásához. Az agresszióra úgy kívánnak válaszolni, hogy minél több zsidót hívnak az elkövetkezendő szombaton zsinagógáikba, hogy jelenlétükkel is hitet tegyenek amellett, hogy az antiszemitizmus, és általánosságban a gyűlölet soha sem győzheti le a szeretetet.

Tegnap volt a holokauszt emléknapja Izraelben

A szirénák egyszerre szólaltak meg csütörtökön szerte az országban, hogy megállítsák egy percre a hétköznapokat a második világháború hatmillió zsidó áldozatának emlékére. Az előző este kezdődött állami ünnepségek több szónoka is az antiszemitizmus mindenütt erősödő ideológiájának veszélyeire hívta fel a figyelmet.

A kormányfő, Benjamin Netanjahu sekélyes és mérgező gyűlöletről beszélt, míg az államfő, Reuven Rivlin a politikai retorikában teret nyerő rasszizmus elfogadhatatlanságát hangsúlyozta.

Imaidők az EMIH Zsinagógáiban:

Vasvári Zsinagóga Péntek este 19:30 Szombat 09:00
Óbudai Zsinagóga Péntek este 19:30 Szombat 10:00
Budavári Zsinagóga Péntek este 19:30 Szombat 10:00

Ismét antiszemita gyilkosság történt egy amerikai zsinagógában – Kibic Magazin

Egy tizenkilenc éves fehér férfi nyitott tüzet szombaton a dél-kaliforniai Poway zsinagógájában. Egy ember meghalt, hárman megsebesültek – közölték a helyi hatóságok. Gyilkos támadás ért egy zsinagógát az amerikai Poway városában, San Diego közelében, Kalifornia államban, magyar idő szerint szombat késő este. Egy gépfegyveres férfi rontott be a pészach utolsó napját ünneplő gyülekezet zsinagógájába, és lövöldözni kezdett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp