„Hitlernek igaza volt, a pluralizmus az igazi holokauszt”, állítják egyes rabbik

„Hiszünk a rasszizmusban, az emberiség fajokra osztható, mondták egy hangfelvételen az izraeli Eliben található Bnei David katonai előkészítő jeshivában tanító rabbik. A beszélgetést egy hangfelvétel rögzítette. Szóba került a náci pártvezető, Adolf Hitler és rasszista ideológiája, írta a jpost.com.

A felvételen Eliezer Kastiel rabbi azt mondja: „igen, mi rasszisták vagyunk. Hiszünk a rasszizmusban, és abban, hogy különböző emberfajok élnek a földön, és a nemzeteknek más és más a genetikai minősége”. Majd hozzátette:„Épp ezért gondolkodunk azon, hogyan segítsük másokat.”

Kastiel rabbi

Amikor egy diák megkérdezte tőle, hogy mi alapján dönti el a rabbi, hogy ki az értékesebb, akkor a rabbi azt válaszolta: „én egyszerűen tudom, hogy az én érdemeim nagyobbak, mint az övék.”

Giora Redler rabbi pedig azt mondta, hogy a holokauszt isteni büntetés volt, amelynek az volt a célja, hogy a zsidók térjenek vissza Izraelbe, és ne a diaszporában éljenek. Szerinte az igazi holokauszt a szekuláris kultúra, amely az embert állítja középpontba.

A rabbi ezek után hozzátette, hogy Hitler igaz ember volt, és a náci ideológia helytálló volt, mivel annak maszkulin oldala a harcra épül, és középpontba állítja a becsületet és a férfiszolidaritást. Szerinte a feminim világkép túlzottan puha és alárendelő, moralizáló, és arra buzdítja az embereket, hogyha megalázzák őket, akkor tartsák oda a másik arcukat is.

Giora Redler rabbi

A felvételt először a Channel 13 tette közzé, melyre Kastiel rabbi azt reagálta, hogy sajnálja, hogy az emberi jogokkal foglalkozó órán elhangzottak épp az ellenkező megvilágításba kerültek a nyilvánosság előtt, mint ami a cél lett volna.

Redler utólag úgy reagált, hogy a szavait kiragadták a kontextusból, és ő Hitler beteg logikáját próbálta megértetni a diákokkal. A rabbi szerint Hitlernek igaza volt, de a rossz oldalon állt, mivel a zsidókat próbálta kiirtani.

https://www.jpost.com/Israel-News/Rabbis-recorded-saying-Hitler-was-right-pluralism-the-true-Holocaust-588203?fbclid=IwAR0nx2KIsF31JHfcfBiyjZ2G6eWB3xOFOYEdmfX2-GS6M1dzfnbK8A0nB-w

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp