Egy új izraeli technológia segítségével akár még Netanjahu is együtt énekelhet Irán elnökével

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az izraeli miniszterelnök és Hasszan Rohani egy videóban énekli közösen John Lennon klasszikus Imagine című dalát. Mindez egy izraeli cég új fejlesztésének köszönhető.

Egy nemrég készült videóban számos ország vezetője John Lennon Imagine című dalát énekli, illetve csak tátognak, mert a hangjukat nem hallani. Netanjahun és Rohanin kívül látható még Donald Trump jelenlegi és Barack Obama korábbi amerikai elnök, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Theresa May brit miniszterelnök, Hszi Csin-ping kínai államfő, Justin Trudeau kanadai miniszerelnök és Kim Dzsongun Észak-Korea legfelsőbb vezetője.

A videóban szereplő vezetők azonban nem csak spontán lettek összevágva, az ajkuk a szövegnek megfelelően mozog, mintha valóban ők is énekelnének, még ha hallani nem is lehet őket, hiszen csak Lennon eredeti előadása hallható. Mindezt pedig egy CannyAI elnevezésű izraeli startup új technológiája teszi lehetővé.

A VDR™ (Video Dialogue Replacement) nevű eljárást a cég a film- és televíziós ipar számára fejlesztette ki. A lényege pedig, hogy mesterséges intelligencia felhasználásával meg lehet változtatni a felvételeket úgy, hogy az ajkak mozgása megfeleljen az elmondottaknak. Ez a technológia például a szinkronizálást is nagyban segítheti.

(Izraelinfo)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp