Bocsánatot kért a New York Times az antiszemita karikatúrája miatt

A New York Times csütörtöki nemzetközi kiadásában jelent meg az a botrányos karikatúra, amely Netanjahut kutyaként ábrázolja, amint éppen a vak, kipás Trumpot vezeti. A lap kiadója a nagy felháborodást követően bocsánatot kért.

Eltávolították a New York Times netes felületéről azt a csütörtökön megjelent karikatúrát, amelyben az izraeli miniszterelnököt vakvezető kutyaként egy Dávid-csillagos nyakörvvel ábrázoltak, amint az amerikai elnököt vezeti, akinek egy kipa van a fején. A rajz közlése nagy felháborodást okozott, és sokan antiszemitának minősítették. Ezt követően döntött úgy a lap kiadója, hogy eltávolítja a karikatúrát, és vizsgálatot indít az ügyben.

„Nagyon sajnáljuk, hogy egy antiszemita politikai karikatúra jelent meg a New York Times Egyesült Államokon kívüli kiadásában, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy semmi ilyesmi ne ismétlődhessen meg” – olvasható a lap kiadójának közleményében. Mint írják, „az ilyen képek mindig veszélyesek, főleg akkor, amikor világszerte erősödik az antiszemitizmus, ez annál inkább elfogadhatatlan”.

A Times kiadója megvizsgálta az esetet, és arra jutottak, hogy „egy hibás folyamat következtében egy megfelelő felügyelet nélkül működő szerkesztő döntött úgy, hogy megjelenteti az ominózus karikatúrát a véleményrovatban”. A lapnál azért tovább vizsgálódnak, és megteszik a megfelelő lépéseket.

(Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp