Izrael segítséget ajánlott fel a terror sújtotta Srí Lankának

Már 320 felé emelkedett a Srí Lanka-i merényletsorozat áldozatainak száma. Az izraeli kormány felajánlotta segítségét a terror sújtotta országnak.

Vasárnap reggel nyolc különböző helyszínen, luxushotelekben, illetve katolikus templomokban robbant pokolgép Srí Lankán. A halálos áldozatok száma  – a félezer sérült mellett – mára 320 felé emelkedett, köztük 45 gyerek. A merényletet az Iszlám Állam vállalta magára. A Srí Lanka-i hatóságok úgy sejtik, hogy a támadás válasz lehetett az új-zélandi Christchurch-ben elkövetett vérontásra.

A Srí Lanka-i biztonsági erők egyik tagja a támadássorozat egyik helyszíne, a Szent Antal templom előtt Colombóban

A terrortámadást követően Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök közleményben és a Twitteren is kifejezte megdöbbenését az ártatlan civilek elleni gyilkos támadások kapcsán. Az izraeli kormányfő közölte, hogy Izrael készen áll arra, hogy segítséget gyújtson a Srí Lanka-i hatóságoknak.

Reuven Rivlin izraeli államelnök megvetendő bűncselekménynek nevezte a terrortámadást. „Mindannyian Isten gyermekei vagyunk, ha az egyik vallást éri támadás, az mindannyiunk elleni támadásnak számít” – írta Rivlin. „Izrael részvétét fejezi ki az áldozatok családjainak, és gyógyulást kíván a sérülteknek” – tette hozzá az elnök.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp